Forekomsten af multiresistente enterokok-bakterier, som VRE og CPE, på hospitalerne stiger med alarmerende fart. Alene for VRE-bakterien er der sket en seksdobling af tilfælde siden 2012, men også antallet af tilfælde med den endnu farligere CPE-bakterie er steget. Det viser den årlige DANMAP-rapport fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut. DANMAP har siden 1995 overvåget brugen af antibiotika til mennesker og dyr og målt forekomsten af antibiotikaresistens blandt bakterier i dyr, mennesker og fødevarer Alvorlig udviklingI 2014 blev der rapporteret...

Lægemiddel trukket tilbage – ni smittet med multiresistente bakterier Lægemiddelstyrelsen trækker lægemidlet Dicillin tilbage og beder folk om at ombytte medicinen.
Skriv en kommentar
Flere bliver smittet med multiresistente bakterier på danske hospitaler Multiresistente bakterier er et stigende problem på de danske hospitaler. Tidligere kom smitten med CPE-bakterier fra udlandet, men nu tyder det på, at CPE har et dansk smittereservoir.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
1 kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentar
Antibiotika øger risikoen for kroniske tarmsygdomme – særligt efter 40-årsalderen Jo mere kroppen udsættes for antibiotika, des mere stiger risikoen for udvikling af inflammatoriske tarmsygdomme, man aldrig kommer af med igen, viser nyt studie.
1 kommentar
Intervention reducerer markant forbruget af antibiotika på plejehjem Ny dansk forskning viser, at der er et stort potentiale for at reducere forbruget af antibiotika til ældre på plejehjem. Ældre får formentlig lidt for ofte en diagnose med en urinvejsinfektion, selvom der ikke er noget at behandle, viser forskningen.
Skriv en kommentar