En ny behandlingsvejledning – inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af hæmofili – er netop udsendt af Rådet for Anvendelse af dyr sygehusmedicin (RADS). Formålet med den nye behandlingsvejledning er at sikre national konsensus om behandling med lægemidler til hæmofili og at definere hvilke lægemidler, doser, regimer og formuleringer som RADS anser for at være ligestillede. Formålet med RADS lægemiddelrekommandationer er at konkretisere behandlingsvejledningerne med de anbefalede lægemidler og konkrete produkter, der skal bruges. Vejledningen er delt op efter behandling af henholdsvis Hæmofili...

Hvad kan vi forvente af ECHO fase 3-studiet på EHA? VIDEO: Søndag præsenteres data fra ECHO fase 3-studiet på årets EHA-kongres som late breaking. Hør, hvad ledende overlæge Christian Bjørn Poulsen forventer af dataene ud fra det, vi allerede ved om studiet, hvor acalabrutinib i kombination med kemoterapi undersøges overfor standardbehandling til ubehandlede patienter med mantle celle lymfom (MCL).
Skriv en kommentar
Stort nordisk studie: Gode resultater med MRD-guidet behandling med venetoclax, lenalidomid og rituximab ved MCL Et stort nordisk studie viser, at man med fordel kan lade målinger af minimal sygdomsrest guide behandlingen af patienter med mantle celle lymfom. Det kan både gavne sundhedsvæsenets økonomi og patienternes bivirkningsbyrde, ligesom det er muligt at stoppe og genoptage behandling, hvis man lader minimal restsygdom være behandlingsvejledende, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Danskudviklet CRISPR-behandling til patienter med AML viser lovende første takter Muligheden for at ødelægge fusionsgener med CRISPR kan ud over ved AML formentlig benyttes inden for behandling af en lang række sjældne kræftformer, fortæller forsker bag proof-of-concept.
Skriv en kommentar
Internationalt studie: Overvægt leder til klart ringere udfald ved behandling af ALL Behandling af unge og yngre patienter med akut lymfatisk leukæmi kommer helt generelt med gode muligheder for overlevelse. Ny forskning viser dog, at overvægt eller svær overvægt reducerer chancerne for at komme godt ud på den anden side af behandlingen.
Skriv en kommentar
Forskere: Det er tid til at blive klogere på sammenhængen mellem børns akutte bivirkninger til behandling for ALL og senfølger Da langt de fleste børn med akut lymfatisk leukæmi i dag overlever, er betydningen af senfølger større end nogensinde. Årtiers fokus på og registrering af akutte bivirkninger gør det nu muligt at undersøge sammenhænge mellem de enkelte bivirkninger og mulige følger på sigt, siger forskere.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentarNye resultater fra MAIA-studiet med daratumumab Forskere rapporterer om gode resultater i MAIA-studiet efter fem års opfølgning.
Skriv en kommentar
Personer med ITP har markant øget risiko for at dø Ny dansk forskning viser, at personer med immun trombocytopeni har markant kortere forventede levetid sammenlignet med et bredt udsnit af den danske befolkning. Specielt personer med sekundær immun trombocytopeni dør tidligt.
Skriv en kommentar