Praktiserende læger bliver i Ølgod
De to praktiserende læger i Ølgod, der havde varslet deres opsigelse, bliver alligevel ved med at praktisere efter ny aftale med Region Syddanmark.

Praktiserende læger bliver i Ølgod De to praktiserende læger i Ølgod, der annoncerede, at de ville stoppe som følge af en uenighed med regionen om deres lejekontrakt, har besluttet at blive. Det sker efter et møde med regionen.

De to eneste tilbageværende familielæger i Ølgod, Lukasz Nowak og Lasse Johansson, opsiger ikke deres ydernumre alligevel. Det var ellers meldingen fra lægerne efter en uoverensstemmelse med Region Syddanmark om de to lægers lejekontrakt for deres kliniklokaler, som regionen ejer.

Men efter et møde mellem regionen og de to læger onsdag 11. oktober er parterne nu blevet enige om en aftale og dermed også enige om at fortsætte samarbejdet. Det forklarer koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

»Sagen er et godt eksempel på, hvordan en kontraktforhandling kan gå i hårdknude, fordi parterne hver især holder fast i sine holdninger og ikke mødes face-to-face. Vi har haft et rigtig godt møde med Lukasz Nowak og Lasse Johansson, hvor vi fik vendt og drøftet uenighederne. Det har banet vejen for en langvarig aftale om praksis i Ølgod – en aftale, der er tilfredsstillende for alle parter,« siger han i en pressemeddelelse.

Kontrakten forhandlet på plads

Ifølge praksischef i Region Syddanmark, Frank Ingemann Jensen, drejede uenigheden sig om, at de to læger ikke ville risikere at stå med uforudsete store udgifter til huslejen. Lægerne har selv peget på, at de skulle betale for vedligehold som facade, vinduer og kloak. Men uenigheden er nu løst i en ny aftale mellem regionen og lægerne, forklarer Frank Ingemann Jensen:

»Det var spørgsmålet om, hvordan man kunne sikre sig i forhold til, at der kom uventede stigninger. De to læger ville gerne betale for den udvendige vedligeholdelse, men de var bekymrede for, hvilke stigninger der kunne komme, hvis der pludselig kom nogle store udgifter. Og det blev der fundet en løsning på,« siger han og forklarer, at beløbet, de to skal betale, er blevet lagt fast for en årrække.

Hvis der ikke var blevet fundet en løsning, havde begge læger varslet, at de ville stoppe i foråret.

Skriv kommentar