Nyt år. Nye planer. I takt med at kalenderen siger 2022, har PLO’s efteruddannelsesafdeling (PLO-E) besluttet sig for at afprøve et nyt efteruddannelseskoncept på sine medlemmer. Fremadrettet har praktiserende læger mulighed for sammen med kolleger og personale at tage på besøg i en anden lægepraksis i landet i dagstid i jagten på inspiration og samtidig få refusion som selvvalgt efteruddannelse for erfaringsudvekslingen, såfremt visse formelle krav overholdes. Det skriver PLO-E på sin hjemmeside, hvor det samtidig understreges, at formålet med...

Bedre arbejdsmiljø gavner også patienterne Hvis lægerne overlader konsultationsrummet i almen praksis til sygeplejerskerne, kan det være til gavn for både patienter og arbejdsmiljø, mener praksislæge Søren Olsson. Hos Lægerne Sløjfen i Aalborg er det derfor sygeplejerskerne, der står for de fleste konsultationer, mens lægerne superviserer.
1 kommentar
PLO håber på at afholde efteruddannelseskurser i april Genåbningen af samfundet er i fuld gang. Hos PLO's vingeskudte efteruddannelsesafdeling øjner man også et snarligt vendepunkt. »Vi håber på at få lov til at afvikle de første kurser i midten af april,« lyder det fra efteruddannelseschef.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge i sundhedshus: At samle fagpersoner gavner patienterne Det er et godt for patienten med flere sundhedsfagligheder på samme sted, mener praktiserende læge Søren Olsson, der har klinik i Sundheds- og Kvartershuset i Aalborg Øst.
Skriv en kommentar
Udbydere af efteruddannelser til praksislæger kan ikke følge med Praktiserende læger skal have tre dages systematisk efteruddannelse om året. Men kursusudbyderne kan langt fra følge med den store efterspørgsel, og tænker derfor nu i alternative baner for at nå målet om efteruddannelse til alle.
Skriv en kommentar
Nu skal Sjællands Universitetshospital drive lægepraksis på Lolland Hospitaler i Region Sjælland trækkes nu for alvor ind i kampen for at løse lægemanglen i almen praksis. Regionsledelsens nye krav lyder, at hvert hospital skal drive én lægepraksis hver. For Sjællands Universitetshospital gælder det en ny lægeklinik på Lolland, men hospitalet lover, at tvang ikke kommer på tale for at sikre bemandingen.
Skriv en kommentar
Region Nordjylland tager ydernummer fra læge for at bryde sundhedsloven Efter et længere forløb har Region Nordjylland højst usædvanligt besluttet at hjemtage et ydernummer fra en praktiserende læge i Sindal. Årsagen er, at regionen vurderer, at der i strid med sundhedsloven ikke er en fast læge til stede i lægeklinikken. Ejerlægen anfægter afgørelsen.
1 kommentar
Er der en jurist til stede? STIKPILLEN: En hammer som et digitalt præcisionsværktøj i form af kunstig intelligens vil kunne aflaste lægen. Men læger må ikke tage hammeren i brug, fordi der mangler en juridisk vurdering. Så hvem tør definere rammerne for AI i sundhed, spørger Andreas Pihl.
Skriv en kommentar
Førstebehandling af lovforslag om patientantal i almen praksis: »Tvang er ikke en rekrutteringsstrategi« Regionernes ret til at fastsætte patienttal møder kritik fra læger og enkelte partier, mens sundhedsministeren kalder lovforslaget et nødvendigt skridt mod et stærkere nært sundhedsvæsen.
2 kommentarer
Studie: Økonomiske forhold har en stærk sammenhæng med fejlmedicinering Et omfattende dansk studie med 177.495 deltagere afslører signifikante sociale, kulturelle og økonomiske forskelle i risikoen for at modtage uhensigtsmæssig medicin. Praktiserende læger kan gøre stor forskel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Hvornår blev systemets behov vigtigere end patientens? STIKPILLEN: Hver gang almen praksis bruges som systemets hjælpefunktion, og opgaver, som ikke kræver vores lægefaglighed, presses ind, går det ud over vores patienter, som har brug for os, skriver Marie Krüger.
Skriv en kommentar
Nyt lovforslag får Bolette Friderichsen til at frygte for konsekvenserne for almen praksis 13. maj skal Folketinget førstebehandle et nyt lovforslag, der giver regionsrådene ret til at bestemme den enkelte læges lukkegrænse i almen praksis. Lovens bemærkninger lægger op til forudgående dialog med lægerne, men DSAM’s formand er ikke overbevist: »Ligeværdigheden er pillet ud af vores samarbejde med Danske Regioner,« lyder det.
Skriv en kommentar