Ved hjælp af 3D print-teknologi og nyudviklede ingredienser vil et nyt forskningsprojekt give hopitalspatienter mulighed for at få måltider, der er individuelt tilpassede. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse. Den nye mad er rettet mod patienter, der er særligt ernæringsmæssigt udfordrede, hvilket blandt andet gælder hoved- og halskræft samt neurologiske patienter. Måltiderne skal være tilpasset den enkelte patient, både når det gælder nærings- og energiindhold, men også i forhold til patienternes individuelle ønsker til smag og konsistens. Det skal ske...

Forskere kortlægger proteiner involveret i nethindeløsning Internationalt forskningsprojekt med dansk ledelse har fundet 18 proteiner, der formodes at spille en rolle i nethindeløsning.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker udvikler blodprøvetest for åreforkalkning Ny forskning tyder på, at en simpel blodprøve i fremtiden vil kunne give en pålidelig vurdering af en persons risiko for åreforkalkning ved at måle proteinet CD36.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
DSIMs uddannelsespris går til overlæge på Aalborg Universitetshospital Uddannelsesansvarlig overlæge Trine Langfeldt Hagen er årets modtager af Dansk Selskab for Intern Medicins uddannelsespris. Hun blev indstillet til prisen grundet vedholdenhed, hårdt arbejde og et ufravigeligt fokus på uddannelse.
Skriv en kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
3 kommentarer
Aalborg Universitetshospital stopper samarbejdet med omdiskuteret læge Region Nordjylland har besluttet at stoppe samarbejdet med en omdiskuteret røntgenlæge, som har arbejdet på Aalborg Universitetshospital i årevis som lægevikar. Det oplyser hospitalsdirektør Søren Pihlkjær Hjortshøj til Nordjyske.
Skriv en kommentar
Kunstfond støtter Aalborg Universitetshospital i sundhedsindsatsen En ny kunstfond skal støtte Aalborg Universitetshospital ved at inddrage kunst og kultur som en del af sundhedsindsatsen. Kunst og kulturelle tilbud skal supplere den traditionelle, faglige indsats mod sygdom, lyder ambitionen.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet opretter center til grundforskning i migræne Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget 60 mio. kr. til et Center of Excellence for grundforskning i migræne fordelt over de næste seks år. Centeret bliver fysisk forankret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar