Lørdag 1. november trådte nye regler for åbenhed omkring lægers samarbejde med producenter af lægemidler og medicoudstyr i kraft, og fra denne dag skal blandt andet læger indberette deres biindtægter fra samarbejde med producenterne. Samme dag kunne Sundhedsstyrelsen for første gang åbne for adgangen til de registre, hvor offentligheden fremover kan få overblik over omfanget af en læges relationer til indstrien. Men styrelsens nye register bidrager ikke væsentligt til at skabe åbenhed omkring samarbejdet mellem læger og industri, lyder det fra...
Hullet lovgivning giver ikke reelt billede af lægers industrisamarbejde Ifølge Sundhedsstyrelsens regler om tilknytning skal læger og andet sundhedspersonale ikke anmelde, hvis de samarbejder med udenlandske medicovirksomheder. Det betyder, at de kan arbejde for industrien uden at registrere partnerskabet nogen steder.
Skriv en kommentarMedicovirksomheder giver flest penge til sundhedspersoner Af Sundhedsstyrelsens liste over sundhedspersoner med tilknytning til industrien fremgår det, at den største støtte kommer fra medicovirksomheder. Det overrasker ikke brancheforeningen.
Skriv en kommentarSe listen: Det har lægerne tjent på samarbejde med industrien
Skriv en kommentar500 personer har indberettet industrisamarbejde 500 læger, sygeplejersker og sundhedspersoner har siden 1. november sendt over 800 ansøgninger og anmeldelser om samarbejde med industrien til Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarNy honorarliste vil blive fyldt med fejl Ansvaret for at indberette samarbejdsrelationer og honorarernes størrelse ligger hos lægen frem for hos industrien. Det øger risikoen for snyd og fejl, advarer kritikere.
Skriv en kommentar
Tarmkræftpatienter screenes for hjerte-lunge-sygdomme Komorbiditetsprojekt på organkirurgisk afdeling på Sygehus Lillebælt i Vejle skal forbedre overlevelsen blandt patienter med tarmkræft.
Skriv en kommentarRapport: Ingen overdødelighed ved weekendindlæggelser Risikoscoring af patienter fjerner overdødelighed ved 'weekendeffekt', viser analyse fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram. Data fra 156.000 patienter indgår.
Skriv en kommentar
Drømmen falder ikke langt fra stammen Far, Jiri Bartek, og sønnen, Jiri Bartek Junior, deler ikke blot navn, de er også tilknyttet den samme forskningsenhed ved Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentar
Psykiater Lars Søndergård er blevet overlæge i Slagelse Hovedpersonen i Glostrup-sagen, tidligere klinikchef Lars Søndergård, har fået job som overlæge i Slagelse. Forud er gået en lang og ifølge Søndergård selv 'kafkask' proces.
Skriv en kommentar
Jiri Bartek: »Min viden forpligter mig til at hjælpe kræftpatienterne« Med mere end 400 publicerede forskningsartikler og et hav af priser i bagagen, er seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse, Jiri Bartek, en af kræftforskningens helt store spillere.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen misforstod politianmeldelser i Sverige Lars Søndergård arbejdede i 10 måneder i Sverige, mens han var fritstillet som klinikchef. Aktindsigt viser, at Sundhedsstyrelsen har arbejdet ud fra, at Søndergård blev politianmeldt for sit arbejde dér — men det er forkert.
Skriv en kommentar