Nyt effektivt måleudstyr til studier og kortlægning af proteinsammensætning skal spare danske patienter for medicinske bivirkninger og samfundet for unødige udgifter til lægemidler. Det skriver Aalborg Universitet (AAU) i en pressemeddelelse. Pressemeddelelsen beskriver, at flere danske universiteter er blevet involveret i projektet PRO-MS. Projektet har til formål at sikre, at danske forskere bliver førende inden for massespektometri og avanceret proteinanalyse. Denne type molekylære analyser fører, ifølge lektor Allan Stensballe fra AAU’s Laboratorium for Medicinsk Massespektometri, til en bedre kortlægning af de...

Regionshospitalet Randers får ny hospitalsdirektør Henrik Larsen bliver ny hospitalsdirektør for Regionshospitalet Randers.
Skriv en kommentar
Lægen skal rådgive om smartwatches, men hvem skal rådgive lægen? Wearables, såsom smartwatches, er på nuværende tidspunkt ikke et hjælpemiddel i almen praksis. Men med de rette indsatser er der stort potentiale, lyder det fra Thomas Purup, bestyrelsesmedlem i DSAM.
Skriv en kommentar
Snævre rammer for kønsopfattelse påvirker mental trivsel Vanskeligheder med under opvæksten at leve op til andres kønstypiske forestillinger øger risikoen for psykiske problemer i voksenalderen, viser nyt studie fra den nationale befolkningsundersøgelse Projekt SEXUS.
Skriv en kommentar
»Jeg har aldrig haft behov for at skulle være leder af titel« Selvom Dorte Høst altid har haft interesse for ledelse og varetaget ledelsesopgaver, har hun haft svært ved at se sig selv i de formelle ledelsesstrukturer i sundhedsvæsenet. Gennem årene og samtaler med en erhvervspsykolog, har hun fundet sin egen vej ind i ledelse.
Skriv en kommentar
Professor inden lovbehandling: Sundhedsklynger må ikke ende med overorganisering og hensynsbetændelse Sundhedsklyngerne skal have en chance, men de kommer ikke uden udfordringer, siger professor Janne Seemann. Specielt er det vigtigt, at klyngerne ikke ender i overorganisering, og at samarbejdet med de praktiserende læger lykkes.
Skriv en kommentar
Ny professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet Jakob Udby Blicher er fra 1. februar ny klinisk professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet. Han ser frem til at kunne gøre en forskel for patienter med ALS og demenssygdom.
Skriv en kommentar
SARS-CoV-2 kan fortsat findes i tarmen efter en negativ PCR-test i halsen Selvom en halspodning og en PCR-test viser negativ for COVID-19, kan virus stadig findes i tarmen. Det kan have betydning for, om blandt andet ældre og børn kan fortsætte med at smitte med coronavirus, selv efter de er blevet testet negative.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Talknusere i Aalborg skal sætte pris på knogleskørhed Et ph.d.-projekt på Aalborg Universitet vil beregne cost-benefit-effekten af en særlig indsats for at forebygge osteoporose. Analysen vil især prøve at måle og indregne kommunernes udgifter.
Skriv en kommentar
Brug for bedre uddannelse i ultralyd I dag kan praktiserende læger på korte kurser tilegne sig basale scanningskompetencer, men de kan muligvis blive endnu bedre til at bruge ultralyd, hvis kurserne får mere fokus på øvelse og træning af kompetencer over tid, viser ny dansk forskning.
1 kommentar