Dødeligheden blandt nordjyske blodproppatienter er markant højere end i Region Hovedstaden, der har landets laveste dødelighed. Det viser en analyse fra Statens Institut for Folkesundhed, som Hjerteforeningen har fået lavet, skriver Politiken. Ifølge analysen dør 103 mænd per 100.000 borgere i Region Nordjylland hvert år som følge af en blodprop, og det er omkring 50 pct. flere end i Region Hovedstaden, med 69 dødsfald per 100.000 mænd, skriver avisen. For kvinder er dødeligheden 70 pct. højere i Region Nordjylland end...
Rekordmange danskere lever med en hjerte-kar-sygdom Der har aldrig været flere danskere, der lever med en hjerte-kar-sygdom, end der er i dag. Hjerteforeningen vil have politikerne til at få øjnene op for udfordringen med det voksende antal patienter.
Skriv en kommentar
Risikoen for at dø af hjertesygdom svinger fra kommune til kommune Store forskelle i befolkningssammensætning og livsstil smitter af på risikoen for at dø af en hjerte-kar-sygdom. Det vurderer hjerteforeningens forskningschef på baggrund af nye tal.
Skriv en kommentarHjertepatienter er utrygge ved medicin Utilstrækkelig og uforståelig information om lægemidler kan medføre, at patienter dropper ud af behandling, viser undersøgelse.
Skriv en kommentar
Ny hjerteformand: Almen praksis har en stor opgave Kardiolog Henrik Steen Hansen er valgt som ny formand for Hjerteforeningen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger svigter hjertepakker Selv om hjertepakkerne blev indført for over to år siden for at skabe bedre patientforløb, bruger de praktiserende læger dem ikke. Det giver dårligere hjertebehandling, siger Hjerteforeningens formand.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Hjerteforeningen lukker omstridt projekt Dialogprojektet ’P.S. I Love You’ stopper øjeblikket efter kritik af brug af alternative behandlere.
Skriv en kommentar
Blodtryksmedicin giver ikke værre COVID-19 forløb Nyt dansk studie bekræfter, at patienter, der behandles med hyppigt brugt blodtryksmedicin, ikke har større risiko for at blive smittet med coronavirus og få værre sygdomsforløb, hvis de smittes.
Skriv en kommentar
PLO-rundspørge: Derfor har danskerne udskudt lægebesøg under coronakrise Over en tredjedel af danskerne har droppet et lægebesøg, mens coronaepidemien har stået på. Det skyldes, at borgerne sætter sundhedssystemet og coronapatienterne først, viser ny undersøgelse.
Skriv en kommentar