Foto: Colourbox

Mere sundhedspersonale og færre sygedage: Region Hovedstaden lykkes med stor indsats Region Hovedstaden nedsatte i 2022 et udvalg, der skulle arbejde for fastholdelse og rekruttering i sundhedsvæsenet, og nu ligner det, at arbejdet bærer frugt

Det intensive arbejde, som Region Hovedstaden igangsatte i 2022, der skal styrke rekrutteringen og fastholdelsen, ser nu ud til at lykkes.

Nye tal fra oktober viser, at der sammenlignet med 2022 er 311 flere sygeplejersker, 88 flere jordemødre, 272 flere læger og 25 flere radiografer på hospitalerne i regionen. Derudover har regionen formået at sænke antallet af nyansatte, der forlader jobbet inden for de første 12 måneder. I 2022 forlod 43 pct. jobbet, men i 2024 ligger det tal kun på 30 pct.

De gode takter i regionen glæder regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S):

»Vores medarbejdere og ledere har gjort et fantastisk arbejde med at gøre regionen til en mere attraktiv arbejdsplads, hvilket jo også tydeligt kommer vores patienter til gode. Vi har fra politisk hold haft stort fokus på at få vendt udviklingen, og de nyeste tal viser, at vi er lykkedes langt hen ad vejen,« siger han og uddyber:

»Vi skal som arbejdsplads stadig have fokus på både at tiltrække nye kolleger, men i lige så høj grad gøre, hvad vi kan, for at få vores dygtige medarbejdere til at trives og have lyst til at fortsætte i Region Hovedstaden.«

Da regionsrådet nedsatte udvalget for fastholdelse og rekruttering, udarbejdede udvalget 18 konkrete initiativer, der skulle gøre regionens hospitaler, centre og virksomheder til attraktive arbejdspladser, som nyansatte har lyst til at forblive på.

Og det er de mange store og små initiativer, der er skyld i, at tallene ser så gode ud, mener forperson for fastholdelse og rekruttering i sundhedsvæsenet, Susanne Due Kristensen (S): 

»Vi har fået sat rigtig mange skibe i søen, og det er dejligt, at vi nu begynder at se resultaterne af det store arbejde. Den største ros skal gå til medarbejdere og ledere, som har gjort en kæmpe indsats for at skabe højere trivsel, bedre onboarding af nyansatte og mere faglig udvikling.«

Der er dog ikke tid til at hvile på laurbærene, forsætter Susanne Due Kristensen. 

»Vi skal arbejde videre med det attraktive arbejdsliv gennem alle livsfaser. Det kræver en vedvarende indsats, så endnu flere – både unge og erfarne – trives og har lyst til at være ansat i sundhedsvæsenet. Den viden og erfaring, vi står på nu, kommer vi til at arbejde mere med det kommende år.«

Skriv kommentar