Region Sjælland har taget et stort dyk, når det gælder overholdelse af forløbstider ved behandling af kvinder med brystkræft. Det viser Sundhedsstyrelsens tal for overholdelse af forløbstider i kræftpakkerne i 3. kvartal 2018. Det er mangel på speciallæger til at operere kvinderne, der er skyld i faldet, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse. I 2. kvartal 2018 blev 69 pct. af kvinder med brystkræft opereret til tiden, tallet er nede på 22 pct. i 3. kvartal. Beth Lilja, vicedirektør på...
Syv kvinder har fået konstateret kræft efter mangelfuld brystundersøgelse 735 kvinder har fået en mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehuse. Syv kvinder har efterfølgende fået konstateret kræft.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar
Kræft er hovedfokus i ny storstilet sundhedspakke Regeringen præsenterede i dag en ny sundhedspakke, der især sigter mod at sikre og forbedre kvaliteten af kræftbehandlingen i Danmark.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland sætter initiativer i gang efter kræftsag på Aarhus Universitetshospital Region Midtjylland har lavet en plan, som skal styrke regionens kræftbehandling. Det sker, efter at det er kommet frem, at hundredvis af kræftpatienter har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Regionsformand om kræftsag: »Jeg skulle have haft den her viden for lang tid siden« Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau (S), er rystet over sagen med hundredvis af kræftpatienter, som har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital. Han slår fast, at han er blevet underrettet alt for sent og er i gang med at undersøge, om der er nogen, som ikke har løftet deres ansvar i sagen.
1 kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Psykologisk intervention er i første linje ved behandling af senfølger til brystkræft Forskellige psykologiske behandlinger har vist sig effektive til behandling af senfølger til brystkræft. Selvom kræft er en somatisk sygdom, skal der ofte psykologisk intervention til for at håndtere senfølgerne.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Rapport fra Kræftens Bekæmpelse: MDT-konferencer skal strømlines Der er behov for en national standard for multidisciplinære team konferencer for patienter med lungekræft, viser undersøgelse. Standarden skal bl.a. sikre, at patienterne bedre bliver hørt.
1 kommentar