Chefredaktør Kristian Lund mener, at jeg er enfoldig. Det skyldes mit synspunkt om, at det kan være problematisk for forholdet mellem læge og patient, når lægen har store økonomiske interesser i lægemiddelindustrien. Heldigvis har både Danske Patienter, Forbrugerrådet og mange læger bakket mit synspunkt op, så jeg trøster mig med, at jeg ikke står helt alene med enfoldigheden. Baggrunden for det hårde angreb fra chefredaktøren er, at jeg sidste år nedsatte en bredt sammensat arbejdsgruppe med det formål at øge...
Den nye lov om tilknytning lover godt Det er fantastisk positivt, at behandlerne er så hurtigt ude med forbedringsforslag til det ny indberetningssystem for relationerne mellem læger og industri.
Skriv en kommentarKrags kamp mod fornuft Ja, jeg mener at Astrid Krag er enfoldig, når hun tror, at lægers udskrivning af medicin skulle blive mere uvildig
Skriv en kommentarHvad mener du egentlig, Kristian Lund? Chefredaktøren har tydeligvis misforstået hele debatten om interessekonflikter
Skriv en kommentarVi skal passe på den stille holdningsændring Der kan næsten ikke komme for meget gennemsigtighed i samarbejdet mellem læger og medicinalindustri.
Skriv en kommentarFuld åbenhed om lægers honorarer fra industrien Jeg har stadig til gode at høre nogen modbevise den eksisterende dokumentation for, at læger bliver påvirket i deres faglige adfærd, hvis de får honorarer fra medicinalindustrien.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar