Fremtiden banker på døren. Gen-, celle- og vævsterapier, de såkaldte avancerede medicinske terapier (ATMP), kommer til at udgøre en større og større andel af nye medicinske behandlinger godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i de kommende år. I dag har agenturet sammenlagt godkendt blot 12 behandlinger, men allerede i år regner EMA med at færdigvurdere yderligere 7 behandlinger. Og i pipelinen venter 40 fase 3-forsøg og mere end 200 fase 2-forsøg. Det er alle behandlinger, der er designet og udviklet...

Udgifterne til hospitalsmedicin steg i 2023 Udgifterne til hospitalsmedicin steg med 1,5 pct. i 2023, hvor særligt lægemidler til behandling af kræft og gigt påvirkede stigningen. Det viser tal af Amgros’ markedsovervågning.
Skriv en kommentar
Lavere evidens er en del af mirakelkurens pris Medicinrådet må acceptere en større usikkerhed om evidens, hvis danske patienter ikke skal gå glip af avancerede medicinske behandlinger såsom genterapier, mener sundhedsøkonom Jakob Kjellberg, der taler for oprettelse af en fond til formålet.
1 kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring Professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers er uenig med overlæge Carsten Niemann, der revser lægemiddelproducenter for at kræve for høje priser for deres produkter. I stedet mener Lars Ehlers, at ansvaret for at reducere medicinudgifterne ligger hos Medicinrådet.
Skriv en kommentarAmgros vil afprøve fællesnordisk medicinindkøb i praksis Opbakning fra Nordisk Råd og sundhedsministeren får Amgros-direktør Flemming Sonne til at foreslå pilotprojekt som skal sondere, om fælles medicinindkøb i de nordiske lande er muligt at gennemføre.
Skriv en kommentar
Nye kræftmidler bliver dyrere og dyrere Introduktionsprisen på nye kræftmidler er stigende, viser den første danske undersøgelse af prissætningen, som sygehusenes indkøbscentral Amgros har foretaget. Lif er uenig i konklusionen.
Skriv en kommentar
Personlig medicin skal forbedre fremtidens sundhedsvæsen: Datadeling er essentiel for alle parter Den 5. september blev der afholdt høring på Christiansborg om personlig medicin og offentlige-private partnerskabers rolle i forhold til at få personlig medicin ud og leve i klinikker, hospitalsapoteker og industrien. Budskabet var klart. De vil have data centraliseret til gavn for fremtidens patienter.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Grønne udbudskrav til lægemidler er en balancegang Regionernes lægemiddelorganisation, Amgros, skal sikre mere bæredygtige indkøb af medicin til sygehusene. I et interview med Dagens Medicin fortæller direktør Flemming Sonne om udfordringerne med at opstille grønne udbudskriterier og samtidig skulle tage hensyn til markedsvilkår, forsyningssikkerhed, økonomi, og hvordan man følger op på kriterierne.
Skriv en kommentar
Danmarks lagre af remdesivir er blevet fyldt op EU har indgået en aftale med Gilead om en stor leverance af remdesivir til EU. Amgros fortæller, at Danmarks lagre nu er fyldt op.
Skriv en kommentar
Rekordstort antal lægemiddeludbud fra Amgros Regionernes medicin-indkøbsselskab har næsten 60 aktuelle udbud, hvoraf de fleste har frist 1. juli. Især ét af udbuddene har potentiale til at give en stor besparelse på medicinbudgetterne.
Skriv en kommentar
Det går o.k., men pulsen er høj Det er en broget butik, som Stephanie Lose arver, når hun bliver formand for Danske Regioner. Vi har bedt fire erfarne observatører – to læger og to økonomer – om at vurdere 14 udvalgte dele af sundhedsvæsenet. De tegner et billede af gode præstationer, når det gælder produktivitet, det faglige niveau, akutområdet og kræftindsatsen. Derimod halter forebyggelse, sammenhæng og især psykiatrien.
Skriv en kommentarSådan har eksperterne vurderet sundhedsvæsenets helbred To læger og to sundhedsøkonomer sætter tal på sundhedsvæsenets helbredstilstand.
1 kommentar