I Dagens Medicin nr. 1/2018 skrev Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, at han ser frem til flere almene medicinere på Region Hovedstadens 1813, og at lægerne har været kørt ud på et sidespor. Han glemmer, at de manglende læger skyldes, at Praktiserende Lægers Organisation pga. interessevaretagelse har frarådet lægerne at tage vagterne på 1813. Han henviser til, at lægerne visiterer i deres praksis i hverdagen. Det gælder ved aftalte konsultationer. Ringer en borger om et akut opstået forhold, er det sekretærer,...

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarer
Tør man begynde at håbe på et bedre 1813? At ventetiden går den forkerte vej, sætter kun streg under, at 1813 er en dårlig idé og har været det fra starten.
2 kommentarer
Luk rygtebørsen om akuttelefonen Sociale medier og enkelte nyhedsmedier bringer usande rygter om 1813. Det skræmmer borgerne helt unødigt og stresser personalet.
Skriv en kommentarSpin til ug og slange Region Hovedstaden havde stor succes med at flytte fokus fra alvorlig kritik af 1813.
Skriv en kommentar
Ny lægevagt vil give overfyldte børneafdelinger Telefonvisitation er kompliceret og risikabelt og udføres bedst og mest effektivt af praktiserende læger
Skriv en kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
1 kommentar
Freitag: Myndighederne vil have disruption af almen praksis, og vi har kun set begyndelsen Debat: I denne uge bliver vi klogere på, hvor meget magt og indflydelse regeringen vil tage fra PLO, når sundhedsreformens næste store lovkompleks sendes i høring. Bliver PLO gjort til en parentes, skal de praktiserende læger nok tilpasse sig, mens de eneste vindere bliver borgere med høj uddannelse og høj indkomst, skriver PLO’s mangeårige formand, Christian Freitag.
2 kommentarer
Pas på: Sundhedsreformen kan smide fagligheden ud med badevandet Der var engang, hvor det faglige samarbejde mellem sygehuse og almen praksis var ikke-eksisterende, og hvor lægers efteruddannelse blev betalt af medicinalindustrien. Derfor skal vi værne om de nuværende gode løsninger for efteruddannelse og kvalitetsudvikling i almen praksis, hvis fundament sundhedsreformen risikerer at fjerne, skriver ledelsen i hhv. DSAM og FYAM i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Er det tid til psykiatriske udredningspakker på tværs af sektorer? DEBAT: Psykiatrien er kompleks, og netop derfor bør vi sikre en ensartet, gennemsigtig vej ind i systemet. Psykiatriske udredningspakker kunne være netop det værktøj, der forbinder almen praksis, kommune og region i et samarbejde med patienten i centrum, skriver praktiserende læge Helene Larsson.
1 kommentarAlmen medicinerne skal uddannes bedre indenfor bevægeapparatet DEBAT: Læger under hoveduddannelse i almen medicin får ikke den nødvendige erfaring fra ortopædkirurgiske afdelinger, mener Dansk Ortopædisk Selskab.
1 kommentar
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
8 kommentarer