Appen Liva, udviklet af danske Liva Healthcare, er tiltænkt som et værktøj til forebyggende indsats over for livsstilssygdomme som type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og lignende. Siden 2016 er appen blevet rullet ud som tilbud i en lang række danske kommuner. Nogle kommuner har været med fra begyndelsen, så Liva-appen i dag er en integreret del af kommunens tilbud til personer med behov for livsstilsændringer. Andre kommuner er først lige kommet med vognen. Uanset hvem man spørger, er tilbagemeldingen dog alligevel den...

Diabetescenter udvikler brætspil til kompetenceudvikling For at kompetenceudvikle medarbejdere og plejepersonale i Region Sjælland har Steno Diabetes Center Sjælland udviklet et brætspil, der skal gøre læringen både sjov og lærerig.
Skriv en kommentar
Samarbejde skal reducere overvægt blandt børn og unge Langsigtet partnerskabsaftale mellem Vordingborg Kommune, Steno Diabetes Center Sjælland og Center for Klinisk Forskning skal knække kurven, når det gælder udvikling af fedme hos børn og unge.
Skriv en kommentar
Mobilen hjælper med at leve livet sundt Liva Healthcare har udviklet et digitalt livstilsprogram, som gør det sunde liv borgernært og let tilgængeligt. Programmet benyttes allerede i flere forskellige lande og tilbydes til borgere, heriblandt diabetespatienter og prædiabetikere, i en lang række danske kommuner.
Skriv en kommentarSGLT-2-hæmmere er en ’game changer’ inden for behandling af diabetes, nyresygdom og hjertesvigt En opsamling af den nyeste forskning med SGLT-2-hæmmere som behandling til patienter med diabetes, hjertesvigt og kronisk nyresygdom viser, hvor stort et epokeskifte denne behandlingstilgang repræsenterer.
Skriv en kommentar
Kontinuerlige glukosemålere giver markant bedre blodsukkerkontrol og færre komplikationer hos indlagte med type 2-diabetes Hvis sundhedspersonale får hjælp fra kontinuerlige glukosemålere til at overvåge blodsukkeret hos indlagte patienter med type 2-diabetes, leder det ikke bare til bedre blodsukkerkontrol med færre udsving, men også til færre komplikationer i forbindelse med indlæggelsen.
Skriv en kommentar
Forskellige SGLT2-hæmmere beskytter lige godt mod nyre- og hjertekarsygdom Dansk forskning finder, at når det kommer til hjertekar- og nyreendepunkter, beskytter empagliflozin og dapagliflozin lige godt. Det er meget betryggende at vide, at det tilsyneladende ikke betyder noget, om man giver patienterne det ene eller andet lægemiddel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskere: Stort fokus på mad og vægt kan give unge med type 1-diabetes spiseforstyrrelser Mange unge med type 1-diabetes slås med forstyrret spisning, viser nyt dansk studie. Med et spørgeskema kan vi bedre finde de unge, der er i risiko for at udvikle spiseforstyrrelser, siger forsker.
Skriv en kommentar
Hans far frarådede ham at læse medicin: I dag er Peter Rossing en af verdens førende diabeteslæger og ny forskningschef på Steno-centret i København PORTRÆT: Peter Rossing troede som ung, at han skulle være kemiingeniør, men da han først stiftede bekendtskab med diabetes og diabetiske nyresygdomme, var hans karriereskæbne beseglet. Første februar tiltrådte den nu internationalt anerkendte overlæge og forsker en ny chefstilling på Steno Diabetes Center Copenhagen.
Skriv en kommentar
Lav fødselsvægt øger risikoen for udvikling af kronisk nyresygdom: bør inkluderes i lægejournaler Mere og mere data peger på, at lav fødselsvægt er en risikofaktor for udvikling af en lang række sygdomme senere i livet. Nu viser et nyt dansk studie, at det også gælder i forhold til risikoen for udvikling af kronisk nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes. Fostermiljøet har så stor betydning for ikke bare risikoen for udvikling af sygdom, men også for alvorsgraden af sygdom, at det bør inkluderes i lægejournaler som en indikator, siger professor Allan Vaag.
Skriv en kommentar
Fækal transplantation kan være svaret på diabetisk gastroenteropati Forskere jubler, efter de i et nyt studie har set lovende takter med fækal transplantation til patienter med diabetisk gastroenteropati. Det er første gang i 20 år, at vi ser et potentiale i en ny form for behandling til denne patientgruppe, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Finerenon beskytter mod kronisk nyresygdom uafhængigt af vanddrivende medicin: Påmindelse om at vi bruger det for lidt i forhold til guidelines Nyt studie peger på, at finerenon beskytter nyrerne og hjertekarsystemet hos personer med type 2-diabetes, uanset om de er i behandling med vanddrivende medicin eller ej. Det er en påmindelse om, at vi bruger finerenon for lidt i forhold til guidelines, siger overlæge og forskningchef Peter Rossing.
Skriv en kommentar