Mine fireårsregelramte yngre kolleger er med rette en ombejlet flok, når det gælder gode råd og vejledning i valg af speciale. Asger Dalmose (AD) forsøgte at række dem en hånd ved — med et glimt i øjet — at sammenligne lægerollerne i de forskellige specialetyper med de roller, som forskellige hunderacer kan have. Med fornøjelse over denne sjove vinkel kastede jeg mig over artiklen for at se, hvilken ’hund’ jeg er, og om hans beskrivelse passer med mit specialevalg. Og...
Shampoo, penicillin og diagnose, tak De fine ord om faglighed klinger hult, når apotekerne vil bevare deres monopol på salg af receptpligtig medicin
Skriv en kommentarTak for klar besked Jeg håber ikke, at regionerne vil tvinge de praktiserende lægers efteruddannelse i en ensidig retning
Skriv en kommentarUnødvendige screeninger bedøver sanserne Læger og sygeplejersker mister fokus, når de skal foretage de mange screeninger og kontroller igen og igen – og ofte på patienter, hvor det ikke giver mening
Skriv en kommentar
I lyset af Region Østdanmark: Brystkirurgi skal forblive et selvstændigt fagområde DEBAT: Hvis Danmark også i fremtiden skal ligge i toppen på brystkræftområdet, er det vigtigt at huske, at brystkirurgien skal forblive et selvstændigt fagområde, og at centralisering og nærhed godt kan gå hånd i hånd, skriver Henrik Flyger, cheflæge, Afdeling for Brystkirurgi på Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
3 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar