Det står efterhånden soleklart, at allergi ofte allerede udvikles i barndommen, men alligevel ved forskere stadig meget lidt om, hvordan den tidlige udvikling af immunforsvaret spiller ind den risiko. Det forsøger et nyt studie dog op at gøre med. I studiet har forskere undersøgt immunforsvarets udvikling fra fødslen indtil seksmånedersalderen, og resultaterne fra studiet viser, at forholdet mellem forskellige undergrupper af immunceller kan være biomarkører for risikoen for udvikling af allergi senere i barndommen. Ydermere fandt forskerne også funktionelle forskelle...

Højdepunkter: Små og store nyheder fra danske forskere på EAACI 2021 Den store årlige allergikongres EAACI er slut, og vi ser tilbage på de bidrag, som danske forskere bragte med.
Skriv en kommentarDupilumab har solid effekt på personer med moderat til alvorlig astma Dupilumab reducerede i et fase 2b-forsøg antallet af årlige astmaforværringer med 86 pct. hos personer med allergisk astma. Lægemidlet havde også effekt på antistoffer i blodet.
Skriv en kommentarStudie: Sollys tidligt i livet – ikke D-vitamin alene – beskytter mod astma og allergi Ny forskning konkluderer, at D-vitamin alene ikke har den samme gavnlige effekt på risikoen for at udvikle eksem og allergi som det at være i Solens lys i de første måneder af livet.
Skriv en kommentarBåde patienter og læger mangler viden om adrenalin-autoinjektorer Nyt studie viser, at mange læger ikke har helt styr på adrenalin-autoinjektorer til patienter med risiko for anafylaksis. Forskerne bag studiet tror heller ikke på, at patienterne vil bruge autoinjektorerne rigtigt i tilfælde af et anafylaktisk chok.
Skriv en kommentarIntralymfatisk immunterapi for græspollenallergi giver øget livskvalitet Forskere og læger på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og en lang række lægeklinikker afprøver til efteråret en ny form for immunterapi til personer med græspollenallergi. Ny forskning viser, at personer, som allerede har prøvet immunterapien, oplever behandlingen som både smertefri og livskvalitetsforbedrende.
Skriv en kommentarTezepelumab viser gode resultater hos personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem Positive resultater fra et fase 3-forsøg med Tezepelumab som behandling til personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem er netop blevet fremlagt på EAACI.
Skriv en kommentarFine internationale højdepunkter på trods af EACCI-dækning med benspænd Dagens Medicins dækning af årets store allergikongres EAACI har ikke været helt uden udfordringer, men vi har stadig fundet frem til en række internationale højdepunkter.
Skriv en kommentar
Forskere gør klar til banebrydende græspollenallergiforsøg i Danmark Danske læger og forskere skal til efteråret lave et potentielt set banebrydende forsøg med intralymfatisk immunterapi til personer med græspollenallergi. Men vejen til opstartsdatoen har været brolagt med pandemi-forhindringer.
Skriv en kommentarAnafylaktisk chok præsenterer med forskellige metaboliske udtryk Undersøgelse af metabolomet hos patienter før og efter anafylaktisk chok peger på, at forskellige metabolitter er i spil ved anafylaksi. Det åbner op for nye, mulige terapeutisk mål, siger forsker.
Skriv en kommentar
Klar sammenhæng mellem eksem og bred vifte af andre sygdomme Personer med atopisk eksem har øget risiko for at udvikle alt fra kroniske tarminfektioner til psykiske sygdomme. Dansk forsker advarer forældre om ikke at tage det alvorligt nok.
1 kommentar
Forskere kigger på muligheden for at bruge sublingual immunterapi til fødevareallergi Sublingual immunterapi har de seneste år taget et indryk på scenen for behandling af pollenallergi, men nu vil forskere også have det på banen til behandling af fødevareallergi. Ny dansk forskning løfter sløret for nogle af de involverede mekanismer.
Skriv en kommentar