Standarden for seks ud af syv indikatorer for demensudredning og behandling er – ligesom det var tilfældet i 2017 – opfyldt på landsplan i 2018. Men selv om der tilsyneladende er styr på de faglige standarder på området, advarer styregruppen for Dansk Klinisk Kvalitetsdatabase for Demens i sin seneste årsrapport for 2018 om at holde fast i de fagligt vedtagne standarder for grundig og sikker udredning af personer med mulig demenssygdom: Diagnosen skal altid stilles på det bedst mulige grundlag....

Ledelse i kittel og træsko gør mangfoldighed til en styrke En lægestab med 26 læger fra 18 nationer, der tilsammen mestrer 30 sprog, kan lyde som en vanskelig opgave. På afdelingen for hjerne- og nervesygdomme på Sønderborg Sygehus er mangfoldigheden vendt til en styrke, som har bidraget til at sikre afdelingen markant gode resultater på det neurologiske område.
1 kommentarPatienter med sclerose skifter hyppigt behandling Scleroseklinikker er presset på kapaciteten, fremgår det af årsrapport fra Sclerosebehandlingsregistret. Markant flere patienter, flere nye lægemidler, nye behandlingsguidelines og vanskelig adgang til scanninger giver vanskelige arbejdsforhold.
Skriv en kommentar
Flere får trombolyse – færre indlægges på specialafsnit En stadig større andel af danske apopleksipatienter bliver indlagt så hurtigt, at de kan få blodpropopløsende behandling med trombolyse eller trombektomi. Til gengæld bliver færre indlagt på apopleksiafsnit på hospitalerne, hvilket bekymrer styregruppe bag kvalitetsdatabase.
Skriv en kommentarSådan finder vi de bedste til behandling af hjernesygdomme Ranglisten over Danmarks bedste hospitaler til behandling af sclerose, apopleksi, forbigående blodprop og demens er baseret på data fra kliniske kvalitetsdatabaser, og speciallæger har vægtet betydningen af kvalitetsindikatorerne.
Skriv en kommentarNeurologer ønsker faglig enighed om brug af kirurgisk indgreb Karkirurger er uenige om, hvorvidt patienter med forbigående blodpropper, der skyldes åreforkalkning i halspulsåren, bør tilbydes et kirurgisk indgreb, fremgår det af årsrapporten for Dansk Apopleksiregister.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det giver lidt vinger at få den topplacering« Efter de seneste år at have ligget et mulehår fra topplaceringen, indtager Rigshospitalet i år førstepladsen i disciplinen behandling af gliom, dvs. kræft i hjernen. Overlæge Benedikte Hasselbalch fra Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet kalder kåringen for ‘en cadeau’.
Skriv en kommentar
Vinder: Teamwork er forklaring på sklerose-succes i Esbjerg Sklerosebehandlingen på Esbjerg Sygehus er helt i top. Cheflægen på neurologisk afdeling, Allan Thimsen Pedersen, fremhæver det tværfaglige samarbejde med røntgenlægerne som afgørende for den fine placering som Danmarks Bedste Hospital, når det gælder denne behandling.
Skriv en kommentarVentetid og kvalitet for demensudredning halter Kapaciteten er ikke fulgt med behovet, og derfor er der flere problemer med demensudredningen, viser ny årsrapport for demensområdet.
Skriv en kommentar
Geriatri: Aarhus vinder igen-igen På Aarhus Universitetshospital hedder Geriatrisk Afdeling ‘Ældresygdomme’, og her er Catherine Hauerslev Foss ledende overlæge. For Gud ved hvilken gang er afdelingen primus inter pares, bedst blandt ligemænd.
Skriv en kommentar
Kill your darlings: Danmarks Bedste Hospitaler lukker og slukker LEDER: Fremover vil vi ikke længere kåre Danmarks Bedste Hospitaler. Efter 17 år med fokus på data og behandlingskvalitet har vi besluttet, at det er slut, og derfor blev kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2024 fra februar i år den sidste. Selvom det selvfølgelig er vemodigt, er det også det eneste rigtige at gøre.
Skriv en kommentar
Nekrolog over en anakronisme Efter 17 års kåringer af Danmarks Bedste Hospitaler er projektet blevet overhalet af udviklingen. Det betyder, at vi ikke længere kan stå fagligt inde for kåringerne. Derfor blev kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2024 også den sidste.
1 kommentar