Ansatte på hjerteafdelingen i Esbjerg oplever, at patienters liv dagligt er i fare, fordi der ikke er hænder eller kompetencer nok til at tage sig af dem. Det skriver dagbladet JydskeVestkysten. Ifølge flere unavngivne kilder, avisen har talt med, har det allerede fået fatale konsekvenser, som kunne være forhindret, hvis ledelsen havde reageret på opråb i tide. »Jeg kunne ikke holde ud at se på, at vores personale på den måde kunne risikere at stå med et dødsfald på samvittigheden,...

Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentarDanske karkirurger er udbrændte Hovedparten af de danske karkirurger er udbrændte, viser spørgeskemaundersøgelse.
Skriv en kommentar
Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data.
Skriv en kommentar
Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
CT er bedst i test ved undersøgelser for åreforkalkningssygdom i hjertet Stort europæiske studie med dansk deltagelse slår fast, at CT-scanning er bedre end koronarangiografi til undersøgelser hos patienter med brystsmerter. Studiet er udgivet i NEJM.
Skriv en kommentar
Reportage: Bypass på bankende hjerte gennem et nøglehul Ved et nyt behandlingstilbud på Rigshospitalet fik patient nummer 22 for nylig en bypass på bankende hjerte gennem tre små huller i siden og et lille snit i brystet. Mens andre patienter ser frem mod oversavet brystben, måneders genoptræning og mobilisering efter en bypass, er patient nummer 22 måske allerede tilbage på golfbanen om tre uger.
Skriv en kommentar
Screening for aortaaneurismer: Usikkerhed om finansieringen efter ministersvar Der er ikke taget stilling til finansieringen af et nationalt screeningsprogram for abdominale aortaaneurismer, fremgår det af et svar fra sundhedsministeren til Folketingets sundhedsudvalg. Svaret bekymrer professor i karkirurgi.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen genoptager overvågningen af hjerteområdet Sundhedsstyrelsen har efter to års fravær genoptaget hjerteovervågningen. De første tal viser, at hjerteområdet har klaret sig godt igennem en tid påvirket af corona.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtspatienter med atrieflimren har oftere brug for hospitalshjælp Personer med hjertesvigt har flere sengedage på hospitalerne og oftere brug for indlæggelse og ambulant hjælp, hvis de i tillæg til deres hjertesvigt også får atrieflimren. Forskellen er overraskende stor, siger forsker.
Skriv en kommentarNyt studie: Velkendt lægemiddel kan bremse arvelig hjertesygdom hos unge Forskere har i mange år ledt efter en måde at bremse den arvelige sygdom fortykket hjerte. Nu er der glædeligt nyt på vej. Velkendt lægemiddel ser ud til at kunne bremse sygdommen blandt børn og unge.
Skriv en kommentar