Med akutlægehelikopteren som supplement til det eksisterende akutberedskab er transporttiden til hjertecentret i Region Midtjylland blevet reduceret mærkbart. En borger i den vestlige del af region Midtjylland bliver i gennemsnit kun behandlet 18 minutter senere end en borger bosiddende i den østlige del af region Midtjylland, viser en ny undersøgelse af data fra samtlige STEMI-patienter på de invasive hjertecentre i Region Midtjylland over en tiårig periode. Det er Christian Juhl Terkelsen, lektor og overlæge på hjertemedicinsk afdeling på Aarhus...

Pionér inden for klinisk forskning i hjertekarsygdomme får Marie & August Krogh Prisen 2024 Han er på listen over de én pct. mest citerede forskere inden for klinisk medicin i verden. Professor Christian Torp-Pedersen får en af landets største sundhedsvidenskabelige priser for sin store og langvarige forskningsindsats.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk stjal showet på amerikansk hjertekongres Det var i forvejen ventet, at Novo Nordisk ville trække overskrifter med SELECT-studiet, da resultaterne fra studiet blev præsenteret på den årlige kongres for American Heart Association. Det gjorde Novo Nordisk og semaglutid i den grad også, men der blev også præsenteret data fra andre interessante studier på kongressen.
Skriv en kommentar
Succes med ny ordning til vurdering af børn med apopleksi I 2017 blev der i Østdanmark opstartet en ny ordning, som skulle sikre hurtig udredning af børn ved mistanke om blodprop eller blødning i hjernen. En evaluering af ordningen viser, at ordningen ikke bare fanger børn med blodprop eller blødning i hjernen, men også børn med andre alvorlige neurologiske sygdomme.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk overrasker positivt med banebrydende resultater Resultaterne fra det længe ventede studie SELECT med semaglutid som forebyggende behandling til personer med overvægt og hjerte-kar-sygdom uden diabetes er endelig landet. Resultaterne er fantastiske og kommer 100 pct. til at ændre den medicinske behandling af personer med svær overvægt og hjerte-kar-sygdom, siger overlæge og professor Filip Krag Knop.
1 kommentar
Simpel hjertefejl leder til høj overdødelighed Medfødt hul mellem hjertets kamre er blevet anset som en simpel hjertesygdom, der er let at behandle. Den idé skyder et nyt dansk studie ned. Studiet viser, at den medfødte hjertefejl kapper et stort stykke af den forventede levetid.
2 kommentarer
Aarhus Universitet får ny klinisk professor Won Yong Kim er ny klinisk professor på Aarhus Universitets Institut for Klinisk Medicin.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
Tre studier og en millionbevilling skal gøre læger klogere på hjertepatienter Forskere og læger fra Herlev og Gentofte Hospital samt Københavns Universitet har modtaget 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at blive klogere på, om ny medicin eller tidlig diagnostik kan forbedre prognosen for hjertepatienter.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Personer over 70 år med forhøjet kolesterol har øget risiko for blodpropper Et nyt studie fra Herlev og Gentofte Hospital viser, at når personer i alderen 70 til 100 år har forhøjet kolesteroltal, øger det deres risiko for at få en blodprop i hjernen eller hjertet. Resultatet er overraskende klart og bør føre til revidering af guidelines, siger forskere.
1 kommentar