Siden 2012 har udviklingen i sundhedsvæsenet kun bevæget sig én vej: Indlæggelserne er blevet kortere og kortere. Samtidig er fokusset på overgange i sundhedsvæsenet blevet skærpet, og derfor blev der for nylig vedtaget en handlingsplan for de ældre medicinske patienter, der skal forsøge at undgå, at nogle af sundhedsvæsenets svageste patienter bliver tabt i overgangene. Men allerede i 2012 vedtog den daværende regering faktisk den første handlingsplan for ældre medicinske patienter, og en væsentlig del af den plan handlede om at forbedre...
Rapport: Praktiske udfordringer kan spænde ben for opfølgende hjemmebesøg Ny evaluering fra KORA viser, at opfølgende hjemmebesøg hos ældre borgere er meningsfulde for både borgere og medarbejdere. Dog er der udfordringer for både praktiserende læger og kommunale sygeplejersker i forhold til at tage initiativ til besøgene og at planlægge dem.
1 kommentar
»Soleklart signal« at udelukke praksislæger fra planlægning af det nære sundhedsvæsen Når Danske Regioner nægter PLO en plads om bordet i udvalgsarbejdet om det nære sundhedsvæsen, er det en tydelig reference til ti års forfejlede forsøg på at opnå enighed om opgaver og økonomi, siger ekspert.
Skriv en kommentarIT-værktøj giver bedre samtaler om forebyggelse Kroniske patienter oplever at få mere kontrol over deres sygdom, når de har gennemgået forebyggelsessamtaler baseret på nyt it-redskab.
Skriv en kommentar
Hvornår blev systemets behov vigtigere end patientens? STIKPILLEN: Hver gang almen praksis bruges som systemets hjælpefunktion, og opgaver, som ikke kræver vores lægefaglighed, presses ind, går det ud over vores patienter, som har brug for os, skriver Marie Krüger.
Skriv en kommentar
Nyt lovforslag får Bolette Friderichsen til at frygte for konsekvenserne for almen praksis 13. maj skal Folketinget førstebehandle et nyt lovforslag, der giver regionsrådene ret til at bestemme den enkelte læges lukkegrænse i almen praksis. Lovens bemærkninger lægger op til forudgående dialog med lægerne, men DSAM’s formand er ikke overbevist: »Ligeværdigheden er pillet ud af vores samarbejde med Danske Regioner,« lyder det.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
PLO-formand glæder sig over ‘klare forbedringer’ i vigtigt lovforslag Det første lovforslag, som skal bane vej for sundhedsreformen, førstebehandles i Folketinget i næste uge. Bliver lovforslaget vedtaget, bliver det regionerne, som fremover fastsætter patientantallet i almen praksis. Alligevel er PLO’s formand markant mere optimistisk end i februar, hvor lovforslaget blev sendt i høring.
2 kommentarer
Cheflæge om tvangsflytning: Vi har et fælles ansvar for at gøre uligheden på vores hospitaler mindre For cheflæge Mette Fabricius har der aldrig været et alternativ til at genskabe en velfungerende fødeafdeling på Nykøbing Falster Sygehus. Men opgaven er svær, og derfor bliver 50 læger fra Roskilde nu mødt med krav om at arbejde i Nykøbing et par dage om måneden. Det møder kritik fra Overlægeforeningen, men den kritik er for letkøbt, mener Mette Fabricius.
1 kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
Aktiviteten i Region Syddanmarks speciallægepraksis blev sluppet fri: Nu er evalueringen landet I tre måneder af 2024 kunne Region Syddanmarks privatpraktiserende speciallæger skrue op for aktiviteten uden at blive ramt af hverken knækgrænse eller den samlede økonomiske ramme. Effekten blev dog ikke så stor som håbet, erkender Region Syddanmarks regionsformand.
Skriv en kommentar