Efter et drastisk fald i tilslutningen til HPV-vaccination i Danmark er udviklingen nu for alvor ved at vende. Sådan lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen, efter at en ny undersøgelse viser, at forældre har større tillid til den meget debatterede vaccine. Sundhedsstyrelsen, Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse står bag en undersøgelse, der viser, at knap 80 pct. af forældrene til piger i 10-14-års alderen har tillid til, at HPV-vaccinen er sikker. Det er en markant stigning i forhold til en lignende undersøgelse fra 2016,...
Nye anbefalinger skal styrke indsats mod livmoderhalskræft Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for screening af livmoderhalskræft skal give danske kvinder bedre mulighed for at deltage i screeningen.
Skriv en kommentarNye anbefalinger sætter fokus på senfølger ved kræftsygdom Sundhedsstyrelsen har offentliggjoret nye anbefalinger for at styrke den faglige indsats ved rehabilitering og palliation i forbindelse med kræftsygdom.
Skriv en kommentarHPV-vaccinerede får fald i svære celleforandringer Den første årgang af piger, der fik tilbudt og tog imod HPV-vaccinen, havde færre svære celleforandringer, som i sidste ende kan føre til livmoderhalskræft, end en årgang fra 1983, viser ny undersøgelse.
1 kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
Nye anbefalinger om behandling af overvægt får kølig modtagelse af læge i almen praksis De praktiserende lægers tidligere repræsentant i Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe er ikke imponeret over nye anbefalinger om behandling af børn og voksne med svær overvægt i kommunalt regi.
Skriv en kommentar
Fedmeforsker: Nye anbefalinger om livsstilsintervention skal løfte behandling af overvægt i kommunerne Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger skal forbedre kvaliteten af de kommunale tilbud til børn og voksne med svær overvægt. Dansk Selskab for Adipositasforskning og Adipositasforeningen håber, at initiativet kan tilføre området mere opmærksomhed.
Skriv en kommentar
Overlæge om klinisk tilbud: »Målet er ikke at gøre tykke mennesker tynde, men at gøre syge mennesker raske« Sydvestjysk Sygehus har siden sommeren 2020 tilbudt svært overvægtige et udredningsforløb, der skal identificere underliggende sygdomme. Målet er at flytte fokus fra vægten og fremme sundheden. Evalueringsrapport fra de første seks måneder er netop udgivet.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen stadig ikke klar med plan for vaccination af FAPS’erne Privatpraktiserende speciallæger kan være omfattet af vaccinationsgruppe 4 ligesom deres kolleger i almen praksis og på hospitalerne, siger Sundhedsstyrelsen. Men styrelsen er endnu ikke klar med den plan for prioritering, som frustrerede FAPS’ere har efterlyst.
Skriv en kommentar