15. januar var der ansøgningsfrist for den proces, hvor hospitaler rundt om i landet kan byde ind på de specialfunktioner, der er angivet i de nye specialvejledninger. På basis af denne ansøgningsproces udarbejder Sundhedsstyrelsen en specialeplan, som er en overordnet beskrivelse af, hvilke sygehuse der behandler hvad. I sidste uge kunne Epilepsinyhedsbrevet så berette, at Aarhus Universitetshospital har lagt billet ind på at udføre epilepsikirurgi. Som det er i dag, er det kun Rigshospitalet, som udfører denne form for...

Tendentiøs bortdømmelse af Skive Sundhedsstyrelsen har udvist dårlige dømmekraft og manglende evne — eller vilje — i sin behandling af fertilitetsindsatsen i Region Midtjylland.
Skriv en kommentarSom man råber i skoven får man svar Tanker vedrørende DAK-E’s spørgeskema til patienttilfredshedsundersøgelse
Skriv en kommentarIngen lægefaglig indikation ved drengeomskæring Sundhedsstyrelsens vejledning i religiøs amputationsprocedure på mindreårige drenge hænger ikke sammen.
Skriv en kommentarÅbent brev til Lægeforeningen: Tag afstand fra omskæring Åbent brev til Den Almindelige Danske Lægeforening ved formand Andreas Rudkjøbing:
Skriv en kommentarVolumen og kvalitet — to sider af samme mønt? Specialeplanen bør også inkludere, hvem der kan udføre behandlingerne, så private tilbud tænkes bedre ind i planlægningen af den offentlige patientvolumen.
Skriv en kommentar
Giv ikke magten tilbage til regionerne Med de kræfter, der aktuelt er sluppet løs, må man frygte, at vi vender tilbage til en tilstand, hvor lokalpatriotiske mere end patientinteresser får en central rolle.
Skriv en kommentar
Ny uddannelse skal styrke implementering og skalering af digitale hjemmeindlæggelser i Skandinavien Debat: Digitale hjemmeindlæggelser er et evidensbaseret servicedesign og et vidnesbyrd om, at hjemmmeindlæggelser fra skandinaviske sundhedssystemer øges i disse år. Men implementeringen er både vanskelig og langsom, men det kan en ny uddannelse i digitale hjemmeindlæggelser forhåbentlig ændre på, skriver en række danske, norske og svenske forskere fra konsortiet 'Nordic Digital Health & Education', der står bag den nye uddannelse.
Skriv en kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
Skriv en kommentar
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar
Debat: En ny retning for psykiatrien – lad os gribe muligheden sammen Vi står med en historisk mulighed for at skabe en mere sammenhængende, tilgængelig og værdig psykiatri. Det kræver, at vi tør tænke nyt og samarbejde på tværs af sektorer. Hos de private psykiatriske klinikker og hospitaler er vi klar. Lad os sammen sikre, at ingen børn og unge skal vente urimeligt længe på den hjælp, de har brug for, skriver Kit Kjærsgaard, direktør for Skovhus Privathospital og Dorthe Mikkelsen, direktør for CPH Privathospital.
Skriv en kommentar
Debat: Digital transformation af sundhedsvæsenet forudsætter en transformation af ledelse og forskning Digital teknologi, forskning og ledelse er ikke adskilte verdener. Hvis vi skal lykkes med den digitale transformation af sundhedsvæsenet, må vi insistere på, at disse tre faktorer integreres fra starten og opretholdes gennem hele transformationsprocessen, skriver Thea Kølsen-Fischer, Kristian Kidholm og Søren Barlebo Rasmussen i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar