Danske forskere har fundet et enzym, som har stor betydning for udviklingen af æggestokkræft. Næste skridt bliver at finde ud af, hvordan en behandling kan hæmme enzymet, skriver Københavns Universitet. Patienter med æggestokkræft bliver ofte resistente over for kemoterapi, og derfor er der et stort behov for nye behandlingsmetoder. Forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet har offentliggjort i et nyt studie, at de har fundet et enzym, som har stor betydning for, hvordan kræften kan behandles. »Vi har fundet...

AUH styrker gynækologisk onkologi med to nye professorater Afdeling for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital henter nye professorer fra Karolinska i Stockholm og Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentarAmerikanske myndigheder advarer mod tests for kræft i æggestokkene Uvirksomme tests for ovariecancer kan i værste fald forsinke effektiv behandling af kvinder, der har forhøjet risiko for at udvikle sygdommen, advarer de amerikanske lægemiddelmyndigheder.
Skriv en kommentarStyrelse overvejer placering af højtspecialiseret behandling af gynækologisk kræft Placering af behandling af livmoder-, livmoderhals- og æggestokkræft i den kommende specialeplan skal vurderes af faggruppe
Skriv en kommentar
P-piller kan give langvarig beskyttelse mod kræft Lavere risiko for en række kræftformer blandt kvinder, der har brugt p-piller, viser data fra langvarigt opfølgningsstudie.
Skriv en kommentarLynparza bremser udvikling af æggestokkræft Kræftmidlet Lynparza har i nye kliniske forsøg vist sig at kunne nedbringe risikoen for sygdomsprogression hos kvinder med æggestokkræft.
Skriv en kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarer
Her er de største forskningsnyheder fra 2016 Videnskabsjournalist Carl-Magnus Hake fra Dagens Medicin i Sverige kommer her med sit bud på de ti største forskningsnyheder i 2016.
1 kommentar
Ny behandling firedobler tid mellem tilbagefald for patienter med ovariecancer »Alle gynækologer kommer til at skulle forholde sig til det her,« siger førsteforfatter Mansoor Mirza om nye data for den progressionsfri overlevelse hos kvinder med tilbagefald af ovariecancer behandlet med PARP-hæmmeren niraparib. Han kalder resultaterne for »epokegørende«.
Skriv en kommentar
ESMOs danske hovedperson: Vores forskningsresultat skaber historie Mansoor Mirza fra Rigshospitalet kommer til at stå for ESMO's formentlig største forskningsnyhed, når han på lørdagens Presidential Symposium deler de nyeste data om behandling med PARP-hæmmeren niraparib til patienter med tilbagefald af ovariecancer.
Skriv en kommentarAstraZeneca trækker ansøgning om godkendelse af kræftmiddel tilbage Ikke nærmere definerede ‘udestående spørgsmål’ rejst af det europæiske lægemiddelagentur EMA får AstraZeneca til at trække ansøgning om markedsføringstilladelse for kræftmidlet cediranib tilbage.
Skriv en kommentar
Kvalitetsdatabase tegner forkert billede af brystkræftbehandling Flere steder i landet bliver færre brystkræftpatienter behandlet efter de faglige foreskrifter, viser kvalitetsdatabase. Men tallene stemmer ikke overens med virkeligheden, advarer databasens formand.
Skriv en kommentar