Små bevægelige fimrehår, kaldet cilier, der sidder på mange af vores celleoverflader, ser ud til at spille en afgørende rolle i vores sukkerstofskifte. Beskadigede fimrehår i bugspytkirtlens betaceller kan nemlig accelerere udviklingen af diabetes. Det fremgår af et studie af svenske forskere fra Karolinska Universitetet i Stockholm offentliggjort i Nature Communication. Her påviser de, at cilierne på betacellerne i bugspytkirtlen er dækket med insulinreceptorer, og at beskadigede cilier vil nedsætte udskillelsen af insulin. Cilier er mikroskopiske små fimrehårsagtige udposninger, der...
Blodtryksmedicin kan standse diabetes i dyremodeller
Skriv en kommentarIL-22 kan måske erstatte insulin som nyt diabetikum
Skriv en kommentarNovo forbedrer sit engagement i fattige lande Rangliste viser, at Novo Nordisk øger sin indsats for at forbedre adgangen til medicin for borgere i udviklingslande.
Skriv en kommentar
Danske forskere går mod guidelines: Fodscreeninger årligt er overflødige for mange med diabetes Et nyt studie fra Steno Diabetes Center Copenhagen viser, at en meget stor andel af personer med diabetes ikke behøver at få foretaget fodscreeninger hvert eneste år, sådan som guidelines foreskriver i dag. Derfor arbejder centeret også mod at reducere frekvensen for en stor del af patienterne, så de fremover blot bliver tilbudt screening hvert tredje år.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Studie: Kontinuerlige blodsukkermålere giver markant bedre blodsukkerkontrol hos personer med type 2-diabetes Dansk forskning viser, at kontinuerlige blodsukkermålere til personer med type 2-diabetes med behov for insulin giver voldsom forbedring. Blodsukkermålere bør være standard til en større gruppe personer med type 2-diabetes, siger forskningsleder Kirsten Nørgaard.
Skriv en kommentar
10,5 millioner kroner uddelt til forskning i diabetes og hormonrelaterede sygdomme Danish Diabetes and Endocrine Academy uddeler 10.5 mio. kr. til 14 unge forskningstalenter og to gæsteprofessorer.
Skriv en kommentar
Banebrydende dansk-norsk forsøg: Antiviral medicin bremser udvikling af type 1-diabetes Ny dansk-norsk forskning viser, at man med antiviral medicin kan bremse udviklingen af type 1-diabetes hos børn, som lige har fået stillet diagnosen. Forskernes næste forsøg skal vise, om det bremser udviklingen af type 1-diabetes endnu mere, hvis man medicinsk samtidig lægger en dæmper på immunforsvaret.
Skriv en kommentar