AUH vinder pris for bedste uddannelsesafdeling Sundhedsstyrelsens pris for bedste uddannelsesafdeling går i år til Medicinsk Endokrinologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Igen i år uddeler Sundhedsstyrelsen prisen for bedste uddannelsesafdeling til den afdeling, der er bedst til at uddanne speciallæger. Denne gang blev vinderen af den anerkendte pris Medicinsk Endokrinologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Sundhedsstyrelsen begrunder valget med, at Medicinsk Endokrinologisk Afdeling er en stor afdeling med en god uddannelseskultur. Supervision og feedback får høj prioritering, og afdelingen tilbyder et trygt læringsmiljø, som aktivt fokuserer på læring inden for alle syv lægeroller.  

I en pressemeddelelse beskriver Medicinsk Endokrinologisk Afdeling, at de har sat mange tiltag i værk for i sidste ende at uddanne de bedste specialelæger. Afdelingen har blandt andet fokus på fremlæggelse af svære patientcases på morgenkonferencer, her deltager både yngre og erfarne læger. Gruppeevalueringer, er et andet tiltage, hvor en yngre læge høres i f. eks. en specifik sygdom ud fra en patientcase.

Bag de mange tiltag ligger en helt klar vinkel:

»I bund og grund handler det om at få aktiveret de yngre læger mest muligt og gøre dem til medansvarlige for deres uddannelse,« siger Else Vestbo, ledende overlæge på Medicinsk Endokrinologisk Afdeling i pressemeddelelsen.

Inspektorer finder vinderen

Vinderen af Sundhedsstyrelsens uddannelsespriser findes ved, at speciallæger tager rundt i landet som inspektorer og besøger uddannelsesafdelingerne. Inspektorerne arbejder til daglig på landets sygehuse og er involveret i lægelig videreuddannelse.

Alle på afdelingen involveres, når der er inspektorbesøg, og inspektorerne giver en hjælpende hånd til at forbedre videreuddannelse. Inspektorerne vurderer hver uddannelsesafdeling på 16 temaer og giver en karakter mellem 1 og 4.

Enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Henrik Stig Jørgensen, forklarer, at inspektorerne gør en stor forskel for landets afdelinger, når de tager sig tid til at komme på besøg. Han erindrer selv at have været læge på en afdeling, hvor et inspektorbesøg var med til at give lægernes uddannelse et løft.  

»Inspektorordningen er god til at følge op på, om der er fokus på lægernes uddannelse i en travl hverdag,« siger Henrik Stig Jørgensen på styrelsens hjemmeside.

Højdespringerprisen går til Nordjylland

Men Medicinsk Endokrinologisk Afdeling er ikke de eneste, der kan hænge en ny pris på væggen. Sundhedsstyrelsen uddeler nemlig også højdespringerprisen, som i år går til Akutmodtagelsen på Regionshospital Nordjylland, Hjørring.

Akutmodtagelsen i Hjørring vandt prisen, fordi de siden 2015 har forbedret deres indsats på uddannelse- og læringsmiljøet markant. De flyttede sig fra en gennemsnitsscore på 2,4 til 3,8 på to år og har dermed udviklet sig til at være et særdeles godt læringsmiljø.

Kommentarer

Skriv kommentar