Igen i år uddeler Sundhedsstyrelsen prisen for bedste uddannelsesafdeling til den afdeling, der er bedst til at uddanne speciallæger. Denne gang blev vinderen af den anerkendte pris Medicinsk Endokrinologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside. Sundhedsstyrelsen begrunder valget med, at Medicinsk Endokrinologisk Afdeling er en stor afdeling med en god uddannelseskultur. Supervision og feedback får høj prioritering, og afdelingen tilbyder et trygt læringsmiljø, som aktivt fokuserer på læring inden for alle syv lægeroller. I en...

Hans far frarådede ham at læse medicin: I dag er Peter Rossing en af verdens førende diabeteslæger og ny forskningschef på Steno-centret i København PORTRÆT: Peter Rossing troede som ung, at han skulle være kemiingeniør, men da han først stiftede bekendtskab med diabetes og diabetiske nyresygdomme, var hans karriereskæbne beseglet. Første februar tiltrådte den nu internationalt anerkendte overlæge og forsker en ny chefstilling på Steno Diabetes Center Copenhagen.
Skriv en kommentar
Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk lokker med lukrative vilkår: Flere af fremtidens specialister forlader hospitalerne Bedre lønninger og færre vagter gør medicinalindustrien til et attraktivt karrierevalg for læger, som sundhedsvæsenet selv har uddannet. Der er tale om en stigende tendens, som cheflæge og ledende overlæge kæmper med.
1 kommentar
Heino Knudsen stopper i politik Region Sjælland skal vælge en ny regionsrådsformand, for Heino Knudsen (S) har fået nyt job.
Skriv en kommentar
Den første danskuddannede akutlæge: Drømmen om akutmedicin fik hende til at skifte fag For mere end 15 år siden faldt Larissa Callesen for det akutmedicinske speciale, søgte ind på lægestudiet og bliver nu den første danskuddannede læge. Et valg hun aldrig har fortrudt.
Skriv en kommentar
International konsensuserklæring sætter spot på stigmatisering af personer med diabetes 51 eksperter fra 18 lande er gået sammen om at lave en konsensuserklæring vedrørende stigmatisering og diskrimination forbundet med diabetes. Det står rigtig skidt til mange steder i verden, og selvom det går bedre i Danmark, kan vi stadig gøre mere, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny regionsdirektør i Region Sjælland: »Uligheden og skævheden er stor, men mulighederne er endnu større« Det er kun en måned siden, at Annemarie Zacho-Broe tiltrådte som regionsdirektør i Region Sjælland, men selvom hun stadig er ved at lære regionen at kende, har hun en klar vision for fremtiden. Det skal være slut med at halte efter de andre, og i stedet skal regionen gå forrest i arbejdet med nye løsninger for et bæredygtigt sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Fyret som cheflæge: Jeg nægter at skamme mig Da Anders Bojesen blev fyret fra jobbet som cheflæge på Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, gjorde han op med skammen og var åben omkring det. Flere måneder efter er han klar til at komme videre med eget firma, men han er stadig ked af, at han ikke fik lov til at sige farvel til sine medarbejdere og kolleger.
3 kommentarer
Den danske videolæge i Vancouver På Canadas vestkyst jonglerer den danske børnelæge Ann-Marie Malby Schoos såvel ambulatoriefunktion som koordination, supervision, undervisning og forskning. Vel at mærke i Slagelse.
Skriv en kommentar
Helene Probst: »Vi står på kanten til en ny tid i vores sundhedsvæsen« Efter at have tilbragt det meste af karrieren i helikopterperspektiv vil Helene Bilsted Probst tættere på den kliniske hverdag. Det kommer hun nu med jobbet som lægefaglig koncerndirektør i Region Midtjylland. Selvom hun ved, at der er meget, hun skal lære i sit nye job, skorter det ikke på ambitioner i forhold til at være med til at omstille sundhedsvæsenet.
1 kommentar
Stigmatisering: Fokus på mennesker i stedet for vægt Flere og flere danskere lever med svær overvægt, og måden, de bliver mødt på af både samfund og sundhedsvæsen, kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser. Nationalt Center for Overvægt kalder til kamp mod stigmatiseringen og vil starte en omfattende kulturændring i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar