Antropolog Anja Marie Bornø Jensen fra Københavns Universitet har indledt en undersøgelse af, hvorfor pårørende siger nej til organ organdonation Danmark havde i 2013 og 2012 en af de laveste donationsrater i Europa med henholdsvis 10,1 og 12,8 donorer pr. million indbyggere. Nye studier fastslår, at den vigtigste årsag til manglende organdonation i Danmark er, at familien giver afslag. Det skriver Københavns Universitet på sin hjemmeside. I dag vælger 42 pct. af de berørte familier at sige nej til organdonation,...

Filmguide: Fra dagligdagen på et fransk hospital til en gamer med muskelsvind – CPH:DOX sætter kroppen i fokus Fra onsdag 13. marts indtager CPH:DOX 21. gang landets biografer. I år har festivalen fokus på ‘kroppen som kampplads’. Her er Dagens Medicins guide til ti film, som handler om alt fra fertilitet til DNA og psykiatrisk behandling.
Skriv en kommentar
Professoren, der ikke kender til fyraften Infektionsmediciner Jens Lundgren holder ikke regnskab med, hvor lang hans arbejdsuge er. Han er drevet af en vilje til at gøre en forskel og en glæde over de magiske øjeblikke, hvor forskningen fører til afgørende ny viden.
1 kommentar
Undervisere er bekymrede over medicinstuderendes internetbrug Medicinstuderende klikker sig i højere grad frem til information på nettet, end de køber fysiske lærebøger. Det bekymrer undervisere, forklarer flere studieledere. De studerendes formand kan ikke genkende problemet.
Skriv en kommentar
Traumecenter er en sællert på Kulturnatten Sundhedssektoren byder sig til med få, men populære indslag på hovedstadens årlige kulturnat. Mens nogle af dem handler om at skabe børn, så er andre slet ikke for børn. Og det enlige hospital i centrum er et hit.
Skriv en kommentar
Ny professor i endokrinologi forsøger at træde nye spor Martin Bloomberg er ny professor i endokrinologi ved KU og på Herlev Hospital. Han mener, at det er via de basale studier, vi kommer til at forstå sygdomsmekanismerne og finder de nye behandlinger.
Skriv en kommentar
Boganmeldelse af ‘Hvordan transformerer vi sundhedsvæsenet?’: Læs den, og gør noget nu Man savner en stemme fra almen praksis og et perspektiv på ‘driften’ fra eksempelvis Lægeforeningen, men derudover er det en anbefalelsesværdig bog, der favner både den konkrete, den principielle og den mere teoretiske tilgang til transformation. Det er en stor styrke, skriver Ole Thomsen, director, healthcare, PwC og forhenværende koncerndirektør i Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
TV 2-serie kigger nærmere på danske læger og sygeplejersker, der hjalp jøder med at flygte Bispebjergs hemmelighed er en ny dokudramaserie på TV 2, som dykker ned i historien om de læger og sygeplejersker, der i oktober 1943 reddede jøder til Sverige.
Skriv en kommentar
Jens Ulrik Stæhr Jensen: Man skal ikke lide i årevis med kronisk hoste I dag har speciallæger gode muligheder for at finde årsagen til kronisk hoste og behandle tilstanden. Derfor bør danskere heller ikke acceptere, at de går rundt i årevis og hoster, når vi nu kan hjælpe dem, siger overlæge og professor Jens-Ulrik Stæhr Jensen.
Skriv en kommentar
Blodprop øger risikoen for astma og åndenød Dansk forskning har tidligere koblet blodpropper i ben og lunger til øget risiko for en hospitalsdiagnose med astma eller åndenød. Nu viser et nyt studie, at blodpropper i ben og lunger også er associeret til øget risiko for mildere former for astma og åndenød. Det er noget, som vi skal være opmærksomme på hos patienterne, siger professor og ph.d. bag studiet.
Skriv en kommentar
Læge og søster til instruktør bag ‘Det andet offer’: Filmen er et opgør med forestillingen om den fejlfri læge Det er tid til et opgør med kulturen om, at den enkelte læge skal kunne klare det hele selv. Det er det vigtigste budskab i filmen ‘Det andet offer’, hvis man spørger læge Kaya Elkington, der har været med til at udvikle filmen i et parløb med instruktøren, som også er hendes søster.
Skriv en kommentar
Danske forskere udvikler plastre til behandling af psoriasis: Interessen er meget stor Forskere fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle plastre til behandling af plaque-psoriasis. Nu vil de have industrien med på vognen, så plastrene kan komme ud til patienterne. Vi kan mærke, at interessen fra patienternes side er meget stor, siger lektor Andrea Heinz.
Skriv en kommentar