Afdelingschef til Center for Biosikring og Bioberedskab på Statens Serum Institut

Dette job er udløbet

Vil du stå i spidsen for Danmarks vigtigste beredskabsenhed på det biologiske område? Vi søger en fagligt dygtig, ambitiøs og pligtopfyldende afdelingschef til Center for Biosikring og Bioberedskab, der kan videreføre den høje faglighed og de gode samarbejdsrelationer nationalt og internationalt.

Om Center for Biosikring og Bioberedskab
Center for Biosikring og Bioberedskab (CBB) på Statens Serum Institut er national biosikringsmyndighed, som er ansvarlig for forebyggelse af trusler fra farlige biologiske stoffer og relateret teknologi. CBB er samtidig national myndighed for poliovirusindeslutning, og CBB varetager det operative biologiske beredskab til imødegåelse af biologiske trusler.

Det betyder bl.a., at CBB kontrollerer og uddanner virksomheder og institutioner i at overholde reglerne for arbejde med materialer, der kan misbruges til fremstilling af biologiske våben. Samtidig opretholder CBB et døgnberedskab til imødegåelse af faren ved udslip af farlige biologiske stoffer.

Du kan læse mere om os på vores hjemmeside www.biosikring.dk.

Din hverdag hos os
Som afdelingschef skal du lede og udvikle CBB, der i dag består af tre sektioner:

  • Laboratoriesektion / laboratorieberedskab
  • Forvaltningssektion
  • Operationssektion inkl. feltberedskab

Fagligt er din opgave at sikre et evidensbaseret beredskab med udgangspunkt i det aktuelle biologiske situationsbillede, uddanne andre beredskabsaktører og vedligeholde og videreudvikle den operative udredningskapacitet, der anvendes ved mistanke om angreb med og udslip af farlige biologiske stoffer. Du skal som ansvarlig chef sikre, at CBB som national biosikringsmyndighed hjælper virksomheder og forskningsinstitutioner med at overholde reglerne for sikring af biologiske stoffer mv., bl.a. gennem uddannelse, udstedelse af tilladelser og tilsyn.

Ud over det nationale arbejde, indgår CBB også i det internationale biosikringsarbejde, fx ift. EU, FN og andre landes biosikringsmyndigheder, hvorfor du skal være indstillet på en del rejseaktivitet.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Den ideelle ansøger har:

  • Dokumenteret erfaring med biosikring og bioberedskab, evt. fra en beredskabsorganisation
  • Dokumenteret ledelsesuddannelse- og –erfaring.

Derudover har du:

  • Viden om sygdom, virus, bakterier og giftstoffer, fx opnået gennem relevant akademisk uddannelse som speciallæge i mikrobiologi eller infektionsmedicin, biolog eller biokemiker.
  • Erfaring med nationalt og internationalt myndighedssamarbejde.
  • Forskningserfaring inden for relateret område, fx PhD-grad.
  • Erfaring med økonomi/budgetstyring.

Vi lægger desuden vægt på, at du har autoritet og er ambitiøs, initiativrig, pligtopfyldende og målrettet. Samtidig har du gode samarbejdsevner og kan skabe og vedligeholde relationer.

Om ansættelsen
Ansættelse sker i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten med indplacering i gruppe 1 (lønramme 37). Stillingen besættes enten som varig ansættelse eller på åremål.

Det er en forudsætning, at du gennemgår PET’s godkendelsesprocedure med henblik på sikkerhedsgodkendelse.

Vil du vide mere?
Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Statens Serum Instituts direktør Henrik Ullum eller vicedirektør Ole Jensen ved at skrive til PA Inga Bohn INBN@SSI.DK. Herefter vil du blive ringet op.

Er du interesseret?
Klik på ”søg stillingen” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Vi afholder 1. samtaler i uge 34 og 2. samtaler i uge 36. Der vil indgå personlighedstest i ansættelsesforløbet.

Læs mere om SSI og vores arbejde på www.ssi.dk.

Statens Serum Institut har røgfri arbejdstid og en røgfri campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.