Afdelingslæge søges til tidsbegrænset stilling i Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital Stilling som afdelingslæge ved Led- og Bindevævssygdomme, AUH
Hermed opslås en tidsbegrænset stilling på 1 år som afdelingslæge ved Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital til besættelse 1. december 2023 eller efter aftale.
Led- og Bindevævssygdomme
Afdelingen er en reumatologisk specialafdeling med et optageområde på hovedfunktionsniveau på ca. 350.000 borgere. Afdelingen varetager højt specialiseret funktion og modtager patienter hertil fra hele regionen og fra det vestdanske område. Afdelingen har 7 sengepladser og stor klinikfunktion med ca. 18.000 årlige kontakter. Afdelingen deltager aktivt i AUH’s akutkoncept.
Lægebemandingen består af 1 cheflæge, 1 klinisk lærestolsprofessor, 2 ledende overlæger, 6 overlæger, heraf 1 i kombinationsstilling med Aarhus Universitet, 5 afdelingslæger og 8 læger i hoveduddannelsesstilling eller 2 i introduktionsstilling.
Afdelingsledelsen varetages af cheflæge, chefsygeplejersken og den kliniske lærestolsprofessor som refererer til hospitalsledelsen.
Afdelingens forskning ledes af den kliniske lærestolsprofessor. Alle på afdelingen er forpligtet til at stimulere til og deltage i faglig udvikling og forskning, som aktuelt vedrører såvel basal som klinisk reumatologi og epidemiologi. Til afdelingen er knyttet forskningslaboratorium. Forskningssamarbejdet er udbredt og omfatter såvel nationalt som internationalt netværkssamarbejde.
Afdelingen har en intensiv uddannelseskultur, hvor enhver ansat er forpligtet til at deltage aktivt som underviser og i egen uddannelse. Afdelingen har en åben-dør politik som en integreret del af uddannelses- og samarbejdsmiljøet.
Der lægges stor vægt på tværfagligt såvel som tværsektorielt samarbejde inden for klinik, uddannelse og forskning.
Kliniske funktioner
Varetagelse af funktion i Klinik, sengeafsnit og Akutafdeling.
Kvalifikationer
Stillingen ønskes besat af speciallæge i Intern Medicin: Reumatologi, der har kompetencer inden for alle 7 lægeroller. Ansøgers kvalifikationer vil blive bedømt ud fra de 7 lægeroller. Skema udfyldes som en del af den elektroniske ansøgningsproces. Der ønskes ansøgere med interesse og erfaring inden for området inflammatorisk polyartrit, herunder spondylartrit.
Yderligere oplysningerne fås ved henvendelse til cheflæge Ulrik Tarp på tlf. 4034 3243 eller mail: ulrtar@rm.dk eller ledende overlæge Lars Erik Bartels på tlf. 2279 2523 eller mail: larsbart@rm.dk
Funktions- og opgavebeskrivelse for afdelingslæge
ved Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital varetager en lang række specialfunktioner på både regions- og højt specialiseret niveau.
Aarhus Universitetshospital er patientfokuseret og varetager patienternes behov, som den fornemste opgave. Forskning og uddannelse samt behandling og pleje foregår integreret og efter høje målsætninger og kvalitetskrav.
Led- og Bindevævssygdomme
Afdelingen er en reumatologisk specialafdeling der varetager patienter på hovedfunktionsniveau og i alle højt specialiserede funktioner.
Lægebemandingen består af 1 cheflæge, 1 klinisk lærestolsprofessor, 1 ledende overlæge, 1 ledende uddannelsesansvarlig overlæge, 5 overlæger, heraf 1 i kombinationsstilling med Aarhus Universitet, 5 afdelingslæger, 5 læger i hoveduddannelsesstilling og 3 i introduktionsstilling.
Afdelingsledelsen varetages af cheflæge, chefsygeplejerske og den kliniske lærestolsprofessor som refererer til hospitalsledelsen.
Afdelingens forskning ledes af den kliniske lærestolsprofessor. Alle på afdelingen er forpligtet til at stimulere til og deltage i faglig udvikling og forskning, som aktuelt vedrører såvel basal som klinisk reumatologi og epidemiologi. Til afdelingen er knyttet forskningslaboratorium og klinisk forskningsenhed. Forskningssamarbejdet er bredt og omfatter såvel nationalt som internationalt netværkssamarbejde.
Afdelingen har en intensiv uddannelseskultur, hvor enhver ansat er forpligtet til at deltage aktivt som underviser og i egen uddannelse.
Der lægges stor vægt på tværfagligt såvel som tværsektorielt samarbejde inden for klinik, uddannelse og forskning
Stillingens indhold
Stillingskategori
Tidsbegrænset stilling (et år) som afdelingslæge ved Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital.
Stillingen er fuldtids med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer.
Ansættelsessted
Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N.
Lønforhold
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til aftale mellem regionerne og Lægeforeningen. Ansættelsen er betinget af en tilfredsstillende autorisation.
Vagtforpligtigelse:
Speciallægen forventes at deltage i Akutafdelingens Fællesvagt. Vagthyppigheden aftales.
Kliniske funktioner:
Der søges en speciallæge med høj faglig kompetence inden for det reumatologiske fagområde med dokumenteret interesse og erfaring inden for artrit området. Det forventes at ansøger er åben og beslutningsdygtig med et fagligt overblik og har gode samarbejdsevner.
Speciallægen har medansvar for den lægefaglige kvalitet i fagområdet og har beslutningskompetence inden for fagområdet. Speciallægen har et medansvar for afviklingen af undersøgelser, diagnostik og behandling, herunder afviklingen af konferencer og visitering. Speciallægen skal medvirke til hensigtsmæssig anvendelse af ressourcer i den daglige drift i samarbejde med de øvrige faggrupper samt drøftelse af ændringer og forbedringer inden for fagområdet med kolleger og i de tværfaglige teams.
Forskning og udvikling:
Ansøger forventes at deltage aktivt i afdelingens forskning i samarbejde med afdelingens professorer og lektorer. Speciallægen er medansvarlig for at skabe et udviklende og inspirerende fagligt miljø og for forsknings- og kvalitetsudviklingsinitiativer inden for fagområdet.
Undervisning og uddannelse:
Det forventes at speciallægen medvirker i uddannelsen af yngre læger herunder varetagelse af vejledning og er medansvarlig for at skabe rammer for gode uddannelses- og studiemiljøer i afdelingen. Speciallægen skal medvirke til intern uddannelse, herunder uddannelses- og oplæringsforløb for nye medarbejdere og studerende.
Kommunikation og samarbejde:
Speciallægen medvirker til et godt mono-, tværfagligt og tværsektorielt samarbejde og indgår i samarbejde og sparring med øvrige speciallæger. Speciallægen og medarbejderne skaber i fællesskab et udviklende og inspirerende fagligt arbejdsmiljø, hvor værdsættende kommunikation og konfliktløsning indgår som en naturlig del af kulturen. Der forventes samarbejde med kolleger regionalt, nationalt og internationalt.
Stillingens forudsætninger
Den medicinske ekspert:
Ansøger skal være speciallæge i Intern medicin: Reumatologi.
Leder/administrator:
Speciallægen forventes at have beslutningskompetencer i fagområdet.
Akademiker:
Der ønskes ansøgere med en stærk klinisk og videnskabelig baggrund.
Kommunikator:
Speciallægen behersker kommunikation med og information af patienter og pårørende. Speciallægen er i stand til at varetage vejledning af yngre læger og er stand til at varetage undervisning af alle faggrupper i afdelingen.
Sundhedsfremmer:
Speciallægen er fortrolig med sundhedsfremmende tiltag og kan implementere den praktiske konsekvens af disse samt have kendskab til kvalitetsarbejde og bidrage til arbejdet i praksis.
Samarbejder:
Speciallægen samarbejder med ledelsen, kolleger, funktionsledere, de øvrige personalegrupper samt kliniske samarbejdsparter. Speciallægen er bekendt med sygehusets strategi og forventes af at efterleve denne.
Professionel:
Speciallægen skal præstere høj kvalitet i diagnostik og behandling i overensstemmelse med afdelingens, hospitalets og regionens værdigrundlag. Speciallægen udviser professionel adfærd i overensstemmelse med lægeloven og lægeløftet.
Ovenstående stillingsbeskrivelse er gældende på ansættelsestidspunktet. Løbende ændringer af funktionerne vil blive foretaget ved gensidig aftale mellem speciallægen og afdelingsledelsen.
Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret.