Artikel i Danish Medical Journal er en seriøs, videnskabelig gennemgang af den foreliggende litteratur om seksuelle problemer ved omskæring af mænd. I et debatindlæg i Dagens Medicin nr. 16/2016 kritiserer Morten Frisch Danish Medical Journal (DMJ) for ikke at spille med åbne kort og deklarere vores potentielle interessekonflikter i forbindelse med offentliggørelse af en artikel 30. juni 2016 om seksuel funktion efter omskæring af mænd. Morten Frisch strækker sig så langt, at han opfordrer til, at DMJ trække artiklen tilbage,...
Hvordan skabes evidensen for nytten af ’omics’-baseret lægegerning? Debatten om, hvordan evidensen for nytten af omics-baseret lægegerning skabes, er aktuel, relevant og vigtig for det danske sundhedsvæsen og dermed for patienterne og borgerne.
Skriv en kommentarRegioner svigter deres ansvar for lægers efteruddannelse En undersøgelse fra 2014 blandt knap 800 speciallæger dokumenterede, at der for to ud af tre ikke er nogen plan for, hvordan de får udviklet deres kompetencer.
Skriv en kommentar
Hvor effektiv er effektivisering? Når faglighed og politiske ambitioner ikke er samstemt, er der risiko for, at afgørende beslutninger bliver ineffektive.
2 kommentarerMå ræven vogte høns? RADS må skærpe sine habilitetsregler og smide eksperter med dobbeltroller ud, ellers kan man lige så godt lade firmaerne sidde med ved bordet fra starten.
Skriv en kommentarSagen drejer sig om HPV/ME og BDS, ikke mig Lægestanden mister troværdighed ved at udøve overgreb på befolkningen.
Skriv en kommentarLad os få en B&U-psykiatripakke Lad os sammen arbejde på en Børne- og Ungdomspsykiatripakke I, der kan få styr på processerne af hensyn til patienterne.
Skriv en kommentarEn katastrofe er på vej i almen praksis Vi praktiserende læger har nået grænsen af, hvad vi kan magte. Arbejdsforholdene er blevet for voldsomme, og samtidig får vi hån og skældud. Er jeg en svagpisser? Måske, men så er der mange svagpissere blandt de praktiserende læger.
3 kommentarer
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
Skriv en kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar