Birgitte Alling Møller, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i hovedstaden, skriver i Dagens Medicin nr. 30/13, at der er grund til bekymring over Region Hovedstadens akutsystem fra og med 1. januar. Det mener jeg ikke. Tværtimod får borgerne en bedre og mere sammenhængende løsning fra 1. januar, hvor læger og sygeplejersker skal arbejde sammen om at hjælpe de borgere, der ringer efter hjælp på akuttelefonen 1813. Fra januar tilbydes borgerne nemlig lettere adgang til hjælp i ét sammenhængende akutsystem....
Omskæring, hiv-smitte og løsagtige påstande Der er særdeles god evidens for, at, omskæring beskytter mænd mod at blive hiv-smittet
Skriv en kommentarEffektiviseringer giver overbelægning Det er på tide at tænke nyt om udskrivelsen af medicinske patienter. Overbelægning på sygehusene med medicinske patienter, der ikke længere behøver at være på sygehus, skal være slut.
Skriv en kommentarNew public management nedbryder den sociale kapital Ønsket om en mere omkostningseffektiv forvaltning indeholder åbenlyse fortræffeligheder. Desværre måles velfærdsstaten på parametre, der ikke altid har værdi.
Skriv en kommentarDer er brugerbetaling for høreapparater En unøjagtighed har sneget sig ind i lederen
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
Skriv en kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar