En undersøgelse om lægers ytringsfrihed blev derfor gennemført af IFO – Instituttet for Opinionsanalyse for Dagens Medicin i perioden 15. maj-18. maj 2020. Der er tale om en anonym undersøgelse. 7900 læger modtog undersøgelsen, og 1646 læger svarede på undersøgelsen, hvilket svarer til en svarprocent på 21 pct. I alt 71 pct. af besvarelserne kom fra speciallæger.

Fredberg-sag sætter spørgsmålstegn ved hospitalsansattes ytringsfrihed Frygt for konsekvenserne af at ytre sig offentligt om problemer på arbejdspladsen præger hverdagen på flere hospitaler i Region Midtjylland.
2 kommentarer
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Af frygt for repressalier lægger mange læger bånd på deres ytringsfrihed og undlader at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen, viser undersøgelse, Dagens Medicin har foretaget.
1 kommentar
Pernille Bække fik tilbudt sin drømmestilling i Grønland: Nu advarer hun andre om at tage af sted uden kontrakt Først et par uger efter, at 30-årige Pernille Bække var begyndt i sin drømmestilling som ledende regionslæge i Kujataa i Sydgrønland, fik hun besked om, at der var begået en administrativ fejl, der gjorde hendes ansættelse ugyldig.
3 kommentarer
Sløseri med lægekontrakter i Grønland skaber frustration og utryghed Flere danske læger kritiserer, at de først modtager deres ansættelseskontrakt længe efter, at de er begyndt deres stilling i Grønland. At de forsinkede kontrakter kan føre til ubehagelige overraskelser, er 30-årige Pernille Bække et eksempel på. Ifølge Jesper Johansen Meisner, forhandlingschef hos Yngre Læger, er der tale om en klar overtrædelse af medarbejdernes rettigheder.
1 kommentar
Overlægeformand genkender kritik: Fokus på produktion, daglige mål og ventelister gør det svært at finde tid til patientkontakt Lægens tid med patienten er under pres i sundhedsvæsenet, hvor der er fokus på produktion, daglige mål og ventelister. Det er svært at acceptere for mange læger. Vendes udviklingen ikke, vil vi miste flere læger som Kristoffer Marså, der for nylig opsagde sit job som cheflæge, lyder det fra Susanne Wammen, formand for Overlægeforeningen.
Skriv en kommentar
»Når der er en ledelse, som ikke kerer sig om det relationelle, sker der en forråelse« Mette Lindelof, 49 år, cheflæge på Afdeling for Hjerne og Rygmarvsskade på Rigshospitalet siden marts 2021. Uddannet i 2002, speciallæge i neurologi siden 2011.
Skriv en kommentar
»Jeg prøver at sætte mig selv i situationer, hvor jeg kan være medmenneskelig« Helene Larsson, speciallæge i almen medicin og fast lægevikar i Fursund. Drev indtil 2016 gennem en længere årrække sin egen lægepraksis på Norddjurs.
Skriv en kommentar
Tid til medmenneskelighed skal prioriteres oppefra Martin Schultz, 44 år, cheflæge på Afdeling for Ældresygdomme på Amager og Hvidovre Hospital siden januar 2024. Uddannet i 2011, speciallæge i intern medicin: geriatri i 2022 og siden 2023 desuden forperson for Dansk Selskab for Geriatri.
Skriv en kommentar
»Medmenneskeligheden er tæt inde på kroppen hver dag« Jesper Juul Larsen, 50 år, cheflæge på Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital siden januar 2021. Uddannet i 2002 og speciallæge i akutmedicin og nefrologi i 2014.
Skriv en kommentar
»Vi skal tænke på, hvordan vi selv gerne vil mødes« Torben Østergård, 55 år, har været cheflæge på Endokrinologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital siden 2019. Uddannet i 1996, ph.d. i 2005 og speciallæge i endokrinologi i 2010.
Skriv en kommentar
»Når patienten går ud ad døren, skal man kunne slippe patienten, så nogle andre kan tage over« Nicolas Rescalvo Hansen, 41 år, cheflæge ved Psykiatrien Øst i Region Sjælland siden 2021. Uddannet i 2009, speciallæge i psykiatri siden 2018.
Skriv en kommentar