Børns forbrug af astmamedicin kan resultere i alvorlige bivirkninger, og risikoen er oftest ikke dokumenteret i de kliniske studier, der går forud for markedsføring af lægemidlerne. Det konkluderer forskere på Københavns Universitet og Syddansk Universitet i et nyt studie offentliggjort i International Journal of Clinical Pharmacy. Undersøgelsen er baseret på alle bivirkningsrapporter om astmamedicin godkendt til — og anvendt af — børn, der i løbet af en femårig periode fra 2007 til 2011 er indberettet til den europæiske lægemiddelmyndighed EMA’s...
Børn og forældre i samme seng og risiko for astma At sove tæt sammen med sit barn kan være hyggeligt, men at dele natten i samme seng kan over en længere periode også udsætte barnet for luftvejssygdomme eller fremprovokere astma.
Skriv en kommentarOvervægtige har dårligere astmakontrol Astmapatienter med en BMI over 30 er mere plaget af deres sygdom end normalvægtige.
Skriv en kommentarAntibiotikaforbrug hos gravide udvikler ikke astma hos deres børn senere
Skriv en kommentar
Mastceller spiller vigtig rolle ved astma – uanset undertype Ny dansk forskning viser, at uanset hvilken undertype af astma man har, spiller mastceller en rolle i sygdommens udtryk. Opdagelsen er interessant i en æra med udvikling af nye former for medicin til personer med astma, siger forsker.
Skriv en kommentar
Hver tredje astmapatient bliver ikke korrekt udredt Udredning af danske astmapatienter er mangelfuld og kun 69 pct. får de test, som er nødvendige for at fastslå, om patienten har astma eller en anden luftvejssygdom. Testene er helt afgørende for en effektiv behandling, siger speciallæger i lungemedicin.
Skriv en kommentar
Populært græsprotein er mindre allergent end soya og græspollen Forarbejdningsmåde og høsttidspunkt kan have betydning for risikoen for allergiske reaktioner ved at indtage græsprotein, der er populært som klimavenligt alternativ til animalsk protein, viser dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.
Skriv en kommentar