Niveauet af blodsukker kan afgøre, hvilken kosttype folk skal spise eller holde sig fra, hvis de ønsker at tabe sig eller vedligeholde et vægttab. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Idræt og Ernæring på. Det betyder langt mere målrettet rådgivning om vægttab. »Mange af de mennesker, der forsøger at tabe sig, spiser efter en kosttype, så de ligefrem risikerer at tage på i vægt. Dem kan vi nu omdirigere til en strategi, som vi ved, kan hjælpe dem med at...

Sundhedsminister tager første spadestik til national diabetesplan Ellen Trane Nørby har holdt det første rundbordsmøde, der skal starte den politiske proces forud for en national diabeteshandlingsplan.
1 kommentar
Danmark år 2030: Dobbelt så mange diabetes-patienter og 40 pct. flere KOL-patienter »Flere kronikere kræver sammenhæng i sundhedsvæsenet,« siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.
Skriv en kommentarKommuner mangler svar på regionernes rolle i diabetes-afgørelse Ankestyrelsens principafgørelse om glukosemålerne giver guidelines, men er stadig indviklet, lyder det fra KL. Specielt mangler de svar på regionernes vinkel på bevillingen af glukosemålere.
Skriv en kommentar
Længe ventet diabetes-afgørelse fra Ankestyrelsen placerer ikke et klart ansvar Principafgørelsen er så uklar, at den giver myndigheder mulighed for at skubbe ansvaret fra sig, mener Diabetesforeningen.
Skriv en kommentarGLP1-midler kan måske stabilisere blodsukker ved type 1-diabetes Center for Diabetesforskning og Steno Diabetes Center er gået sammen om et ph.d.-projekt, der skal afprøve et helt nyt behandlingsregime til patienter med type 1-diabetes. Regimet går ud på at mindske udsving i blodsukkerret efter måltider med GLP1-analogen Byetta.
Skriv en kommentar
Bakteriel ubalance har sandsynligvis betydning for udvikling af type 2-diabetes Danske forskere har fundet en ubalance i tarmbakterier, der er associeret til insulinresistens og glukoseintolerance. Teorien lyder, at specifikke tarmbakterier er involveret i udviklingen af diabetes. På sigt håber forskerne, at den nyvundne viden kan bruges til at udvikle nye veje til forebyggelse af type 2-diabetes.
Skriv en kommentar
Self-tracking kan revolutionere forskning og behandling En dansk forskergruppe har sat sig for at ændre den måde, sundhedsvæsenet ser på og bruger patienters egne data om f.eks. symptomer og bivirkninger. Dataene kan nemlig danne grundlag for langt bedre behandling af de patienter, som er allersværest at hjælpe.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Medicintilskudsnævnet anbefaler at ændre i tilskud til populær diabetesmedicin Det generelle klausulerede tilskud til diabetesmedicin baseret på GLP-1-analoger, som eksempelvis vil omfatte Ozempic, skal ændres til enkelttilskud, lyder en anbefaling fra Medicintilskudsnævnet.
Skriv en kommentar
Indvandrere modtager dårligere diabetesbehandling end etniske danskere Et stort studie af en kvart million borgere med type 2-diabetes viser, at indvandrere i Danmark oplever dårligere regulering af sygdommen og ringere behandling end etniske danskere.
Skriv en kommentar
Flere kvinder med kroniske sygdomme søger fertilitetsbehandling Med flere personer med kroniske sygdomme i samfundet stiger også andelen af kvinder med kroniske sygdomme i fertilitetsbehandling. Danske forskere har lavet en oversigtsartikel, der identificerer erfaringerne med fertilitetsbehandling af kvinder med kronisk sygdom. Der er behov for meget mere viden på området, siger forsker.
Skriv en kommentar