Publikum kan se de første digitale høreapparater, høre om udviklingen af ultralydsscanning og kigge på de nyeste dimser, der endnu er under udvikling. Udstillingen åbnede i onsdags. Lægemidler, bioteknologi og medicoteknologi er Danmarks vigtigste eksportvaregruppe foran olieprodukter og slagterivarer. Eksportværdien af medicinsk udstyr var i 2012 ca. 16 mia. kr. En ny udstilling på Medicinsk Museion giver indblik i de medicinsk-teknologiske landvindinger, der har været med til at opbygge velfærdssamfundet. 12 virksomheder har bidraget»12 forskellige virksomheder har bidraget med genstande...

Boganmeldelse af ‘Hvordan transformerer vi sundhedsvæsenet?’: Læs den, og gør noget nu Man savner en stemme fra almen praksis og et perspektiv på ‘driften’ fra eksempelvis Lægeforeningen, men derudover er det en anbefalelsesværdig bog, der favner både den konkrete, den principielle og den mere teoretiske tilgang til transformation. Det er en stor styrke, skriver Ole Thomsen, director, healthcare, PwC og forhenværende koncerndirektør i Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
TV 2-serie kigger nærmere på danske læger og sygeplejersker, der hjalp jøder med at flygte Bispebjergs hemmelighed er en ny dokudramaserie på TV 2, som dykker ned i historien om de læger og sygeplejersker, der i oktober 1943 reddede jøder til Sverige.
Skriv en kommentar
Læge og søster til instruktør bag ‘Det andet offer’: Filmen er et opgør med forestillingen om den fejlfri læge Det er tid til et opgør med kulturen om, at den enkelte læge skal kunne klare det hele selv. Det er det vigtigste budskab i filmen ‘Det andet offer’, hvis man spørger læge Kaya Elkington, der har været med til at udvikle filmen i et parløb med instruktøren, som også er hendes søster.
Skriv en kommentar
Dansk film sætter fokus på sundhedspersonalets traumer ved fatale fejlskøn Filmen Det andet offer kaster lys over de psykiske konsekvenser, som sundhedspersonale kan stå med efter alvorlige behandlingsfejl. Søsterens lægegerning inspirerede instruktøren til fortællingen.
Skriv en kommentar
Forperson for Læger for klimaet skriver små anmeldelser til sig selv af alle læste bøger KULTURKANYLEN: Bøger giver altid Martin Schønemann-Lund, forperson for Læger for klimaet, nye perspektiver på tilværelsen. Når han skal tilbage til det trygge og velkendte, griber han den bratsch, han har spillet på, siden han var tre år gammel.
Skriv en kommentar
Med mod skal sundhedsvæsenet ledes Morten Ziebell anmelder: ‘Mod, magt og muligheder’ kan læses og bruges af mange faggrupper, fordi den med sin letlæselige og kondenserede form dækker utroligt mange aspekter af ledelse og tegner en retning for, hvordan vi løser sundhedsvæsenets udfordringer i fremtiden.
Skriv en kommentar
Dokumentarfilm om uhelbredelig sygdom høster flere store roser Den dansk-iranske filmskaber Roja Pakari vinder flere priser for sin dokumentarfilm om at få uhelbredelig knoglemarvskræft.
Skriv en kommentar
Medicinsk Museion viser ny udstilling om tænder I en ny udstilling zoomer Medicinsk Museion ind på tændernes ofte oversete forbindelse til resten af kroppens sundhed.
Skriv en kommentar
Psykiatrisk cheflæge: Kultur er tryghed og et samlingspunkt for familien KULTURKANYLEN: For Mia Grandahl, der er cheflæge på Psykiatrisk Center København, er kultur noget, som skaber tryghed. Kultur er en måde at samle familien på og føle sig spejlet i hverdagens problemer og skærmydsler.
Skriv en kommentar
Hvornår har du sidst haft en tilknytningssamtale, chef? Manglen på arbejdskraft i både sundhedsvæsenet og ældreplejen er et komplekst problem, der kræver indsatser på flere fronter. En af forfatterne bag den nye bog ‘Hjælp, vi mangler kolleger!’ fortæller om to af de ting, der kan være med til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads.
Skriv en kommentar
Malene Nepper i ny debatbog: Det skal være muligt at passe sit syge barn selv Læge Malene Lindholmer Nepper kritiserer i en ny debatbog reglerne for forældre med syge børn i Danmark. Hun kalder dem utilstrækkelige og utidssvarende til det moderne familieliv.
1 kommentar