Kære Azadeh! Tak for dit input i debatten (Azadeh Houshmand, debatindlæg i Dagens Medicin). Jeg har forståelse for din frustration over fireårsreglen. Vi finder os heller ikke i fireårs-reglen, men arbejder intenst med at få den ændret. Det har resulteret i en række ændringer, men vi arbejder ufortrødent videre, fordi de lempelser ikke for os at se er tilstrækkelige. Jeg har tidligere i pressen beskrevet det som et Hello Kitty-plaster på en multitraumatiseret patient. Fireårsreglen er del af en bekendtgørelse,...
Ministeren burde skamme sig Astrid Krag talte på Lægemødet om læger som forkælede børn. Hun burde undskylde over for de læger, som er ramt af fireårsreglen.
Skriv en kommentarLægekaldet overdøves af tikkende tidsfrister
Skriv en kommentarFireårsreglen skader sundhedsvæsenet På sigt bliver konsekvensen et fantastisk dyrt og sårbart sundhedsvæsen, hvor speciallæger kun mestrer én ting. Det harmonerer dårligt med behandlingen af de mange danske patienter, der lider af flere kroniske sygdomme samtidig
Skriv en kommentar
Haves: Skræmmekampagne, Ønskes: Lødig journalistik Danmarks Radio fører kampagne mod antidepressiv medicin, mener Depressionsforeningen og en række læger, der frygter, at det kan få patienter med behandlingskrævende depression til at afbryde behandlingen – med risiko for fatale konsekvenser
Skriv en kommentar
Hvorfor finder vi os i fireårsreglen? Strejke, demonstration eller noget helt tredje. Vi må tage mere drastiske metoder i brug for at vise vores modstand
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar