Overlæge, dr.med. ved Rigshospitalet Jesper Kjærgaard har modtaget 1.050.000 kroner i forskningsmidler til at undersøge, om ny medicin kan mindske hjerneskader efter hjertestop. De, der overlever et hjertestop uden for hospital, kan have lidt hjerneskade. Hjerneskader er således den hyppigste årsag til, at genoplivede dør i tiden efter hjertestoppet. Jesper Kjærgaard vil nu med kollegaer i både Danmark og udlandet undersøge, om lægemidlet Byetta fra Bristol-Myers Squibb kan beskytte patienterne mod hjerneskader. Lægemidlet, der gives ved indsprøjtning hurtigst muligt efter...
Kolesterolsænkende medicin kan muligvis forebygge følgesygdomme Diabetespatienter, som får statiner, har længe været mistænkt for at have en forhøjet risiko for at udvikle mikrovaskulære følgesygdomme.
Skriv en kommentarDiabetesmidler øger ikke risiko for kræft i bugspytkirtlen Nyt studie viser, at DPP4-hæmmere ikke øger den kortsigtede risiko for kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentarMors diabetes fordobler barnets risiko for tidlig død
Skriv en kommentarAntipsykotisk medicin øger risikoen for diabetes hos børn Et omfattende forskningsstudie fra Aalborg Universitetshospital, Psykiatrien, fastslår, at børn og unge med en psykiatrisk diagnose, som får antipsykotika, har øget risiko for at udvikle diabetes.
Skriv en kommentarDiabetes mere almindeligt efter dødfødt barn I et italiensk observationsstudie virker det, som om traumet ved at få et dødfødt barn øger risikoen for at få type 2-diabetes hos en allerede udsat gruppe af kvinder.
Skriv en kommentar
Danske forskere går mod guidelines: Fodscreeninger årligt er overflødige for mange med diabetes Et nyt studie fra Steno Diabetes Center Copenhagen viser, at en meget stor andel af personer med diabetes ikke behøver at få foretaget fodscreeninger hvert eneste år, sådan som guidelines foreskriver i dag. Derfor arbejder centeret også mod at reducere frekvensen for en stor del af patienterne, så de fremover blot bliver tilbudt screening hvert tredje år.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Studie: Kontinuerlige blodsukkermålere giver markant bedre blodsukkerkontrol hos personer med type 2-diabetes Dansk forskning viser, at kontinuerlige blodsukkermålere til personer med type 2-diabetes med behov for insulin giver voldsom forbedring. Blodsukkermålere bør være standard til en større gruppe personer med type 2-diabetes, siger forskningsleder Kirsten Nørgaard.
Skriv en kommentar
10,5 millioner kroner uddelt til forskning i diabetes og hormonrelaterede sygdomme Danish Diabetes and Endocrine Academy uddeler 10.5 mio. kr. til 14 unge forskningstalenter og to gæsteprofessorer.
Skriv en kommentar
Banebrydende dansk-norsk forsøg: Antiviral medicin bremser udvikling af type 1-diabetes Ny dansk-norsk forskning viser, at man med antiviral medicin kan bremse udviklingen af type 1-diabetes hos børn, som lige har fået stillet diagnosen. Forskernes næste forsøg skal vise, om det bremser udviklingen af type 1-diabetes endnu mere, hvis man medicinsk samtidig lægger en dæmper på immunforsvaret.
Skriv en kommentar