Aarhus Universitet får Danmarks første professor i klinisk dataforskning

Aarhus Universitet får Danmarks første professor i klinisk dataforskning Lars Pedersen skal som Danmarks første professor i klinisk dataforskning udnytte de nye forskningsmuligheder i den elektroniske patientjournal og andre af sundhedsvæsenets databaser.

Cand.scient., ph.d., Lars Pedersen er tiltrådt som professor i klinisk dataforskning ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Lars Pedersen skal som Danmarks første professor i klinisk dataforskning udnytte de nye forskningsmuligheder i den elektroniske patientjournal og andre af sundhedsvæsenets databaser.

De elektroniske patientjournaler rummer et stort forskningsmæssigt potentiale. Lars Pedersen skal de næste år bruge tiden på bl.a. at undersøge lægemidlers mulige bivirkninger samt medvirke til at sikre bedre beslutninger om diagnostik og behandling.

Lars Pedersn er tilknyttet klinisk epidemiologisk afdeling ved Aarhus Universitetshospital, hvor han er chefstatistiker og leder af center for biostatistik og datamanagement.

Han er uddannet statistiker fra Aarhus Universitet. I 2000 blev han ansat som ledende statistiker ved klinisk epidemiologisk afdeling, og i 2003 blev han tilknyttet Aarhus Universitet som lektor i klinisk biostatistik.

I de senere år har han arbejdet med etableringen af en række forskningsdatabaser baseret på sundhedsvæsenets registre til analyser af sygdomsforløb og anvendelse ved monitorering af sundhedstilstanden og sundhedsvæsenets indsats.

Lars Pedersen har en omfattende international erfaring og indgår i ledelsen af en række forskningsprojekter forankret i Europa og USA, og Lars Pedersen har været på studiebesøg på førende amerikanske universiteter som Boston University, Dartmouth og Vanderbilt.