Bedre blodsukkerregulering hindrer komplikationer Ny undersøgelse viser, at forbedret blodsukkerregulering kan reducere risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og blindhed.

Patienter med type 2-diabetes kan reducere risikoen for en række komplikationer, som f.eks. hjerteanfald, slagtilfælde, blindhed og amputation.

Det viser et nyt britisk studie, som er præsenteret på EASD-kongressen i München.

I undersøgelse har forskerne anvendt United Kingdom Prospective Diabetes Study Outcomes Model til at simulere den samlede sygdomsbyrde over en ekstrapoleret levetid for mennesker med type 2-diabetes.

På den baggrund har forskerne anslået den 10-årige risiko for komplikationer inden for patientgrupper med blodsukkerniveauer, og analysen viser, at risikoen for komplikationer faldt betydeligt for hver gang blodsukkerniveauet faldt med en procentpoint inden for intervallet fra 10 pct. til 6 pct.

På baggrund af resultaterne anslår forskerne eksempelvis, at en person, der forbedrer sit blodsukkerniveau fra 10 pct, ned til 7 pct. kan mindske risikoen for hjerteanfald med 15 pct., apopleksi med 19,6 pct., blindhed med 37 pct., og amputation af 52 pct.

Skriv kommentar