Det er med stor undren, at vi i Dagens Medicin nr. 20/2014 kan læse, at Sundhedsstyrelsen ønsker en centralisering af behandlingen af akut myeloid leukæmi (AML). Der er national konsensus om standardbehandlingen af AML, hvilket fremgår af den nationale behandlingsinstruks, der er udarbejdet af Akut Leukæmi Gruppen under Dansk Hæmatologisk Selskab. Alle afdelinger, der behandler AML, har minimum et medlem i gruppen, der har fungeret ligeværdigt og frugtbart på tværs af landet. Alle behandlende afdelinger deltager i det samme forskningssamarbejde...
Problematisk tysk regional kemoterapi Thomas Vogls klinik i Frankfurt præsterede videnskabelige publikationer af exceptionelt ringe kvalitet
Skriv en kommentar
Er medicin mod svær overvægt svaret for alle? DEBAT: Mange tror, at medicinsk behandling er svaret på alle bønner om et meningsfuldt vægttab, men medicinsk behandling har endnu ikke vist at medføre samme store vægttab som kirurgisk behandling, skriver Jens Meldgaard Bruun.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Sunde ønskebørn I 1978 kom det første barn til verden efter fertilitetsbehandling. Siden da er det blevet til over 8 mio. børn på verdensplan, og i dag bliver næsten 10 pct. af alle danske børn født efter fertilitetsbehandling. Men hvilken betydning har behandlingen for børnenes helbred – eksempelvis deres risiko for at udvikle kræft?
Skriv en kommentar
En enkel vej til patienternes opbakning Hvorfor er det så svært at bede patienter om lov, når man vil fortælle andre, hvad de fejler?
Skriv en kommentarEr robotkirurgi roden til alt ondt? Robotkirurgi er måske dyrt, men næppe skyld i for lang ventetid til primær ikke-kirurgisk (onkologisk) behandling — og slet ikke skyld i ubrugelige forkerte tal i officielle rapporter!
Skriv en kommentarUsagligt at fjerne tilladelse fra Roskilde Det er ødelæggende for regionernes mulighed for planlægning af et specialiseret sygehusvæsen, hvis Sundhedsstyrelsen fjerner Roskilde Sygehus’ tilladelse til behandling af akut leukæmi
Skriv en kommentarPolitikere på afveje omkring den psykiatriske behandling Det er tvivlsomt, om eksterne tværfaglige team er den rigtige måde at bedømme medicineringen af psykiatriske patienter
Skriv en kommentarNej til skjult sundhedsskat i lægepraksis Det er ikke rimeligt at blive påtvunget voldsomt tidskrævende såkaldt kvalitetssikrende kontrolsystemer — og så selv skulle betale for det.
Skriv en kommentarSvipsere i videnskabelig registrering Antal af videnskabelige publikationer er den mest benyttede parameter ved sammenligningen af afdelingerne; men en fair sammenligning forudsætter en korrekt registrering.
Skriv en kommentar
Jeg savner datafangst Jeg vil gerne opfordre til, at vi ikke får ødelagt et utrolig godt redskab til kvalitetssikring i egen praksis.
Skriv en kommentar