Unge og unge voksne med akut lymfoblastisk leukæmi (ALL) klarer sig bedre gennem sygdommen, hvis de behandles efter de retningslinjer for kemoterapeutisk behandling, som gælder for børn med med ALL. Det viser resultater, som er præsenteret på årets ASH-kongres i San Francisco. Baggrunden for undersøgelsen er, at børn og unge med ALL ofte har bedre udbytte af den medicinske behandling end voksne. Dels på grund af forskelle i sygdommen, dels fordi børn med ALL får en mere aggressiv form for...

MikroRNA modner hvide blodlegemer til kræftceller Danske forskere har bekræftet, at to typer mikroRNA er med til at regulere de hvide blodlegemers modning, og herved påvirke om de hvide blodlegemer udvikler sig til leukæmi.
Skriv en kommentar
AML-patienter har behov for individualiseret indsats Hans Beier Ommens poster-præsentation på ASH bidrager til forskeres og klinikeres viden om, hvordan de skal vurdere og bestemme den optimale behandling af AML-patienter med tilbagefald
Skriv en kommentar
Ny klassifikation sigter mod mere målrettet behandling Læger kan finde frem til de patienter, der har brug for mere målrettet behandling, hvis de benytter et nyt klassifikationssystem til diffus storcellet B-celle lymfom.
Skriv en kommentar
Ny viden kan ændre behandlingen af ældre patienter med CLL Data præsenteret på ASH peger på, at ældre patienter måske bør skiftes fra den gængse førstelinjebehandling til anden kombinationsbehandling
Skriv en kommentar
Høj kemodosis har ingen effekt på overlevelsen ved leukæmi I USA bliver patienter med akut myeloid leukæmi behandlet med en højere dosis kemoterapi end patienter i Europa. Et nye europæisk studie afkræfter, at den højere dosis kemoterapi skulle have en positiv effekt på overlevelsen.
Skriv en kommentar
Tvillinger hjælper til forståelsen af leukæmi Ved at sammenholde enæggede tvillingers DNA er en gruppe forskere fra Aarhus Universitetshospital kommet tættere på at forstå hvilke gener, der er ansvarlige for udviklingen af leukæmi hos ældre patienter.
Skriv en kommentar
Markør kan give hurtig viden om dannelsen af ny knoglemarv Neutrofile alfa-defensiner er et tegn på succesfuld knoglemarvstransplantation
Skriv en kommentar
Biomarkører afslører restsygdom ved mantle celle lymfom Aarhus-forskeres undersøgelse af restsygdom hos patienter med mantle celle lymfom betyder, at man formentlig kan identificere og behandle tilbagefald af sygdommen langt hurtigere og mere effektivt.
Skriv en kommentar
Gode nyheder inden for melanom-behandling Kombinationsbehandlinger med BRAF- og MEK-hæmmere viser bedre resultater end med BRAF-hæmmere alene for patienter med metastaserende melanomer. Det dokumenterede to studier mandag på ESMO.
Skriv en kommentar
Cetuximab ser ud til at virke bedst for tarmkræftpatienter uden RAS-mutation Resultatet af studier, der sammenligner cetuximab og bevacizumabs effekt på tarmkræfttumorer hos patienter uden RAS-mutation, får dansk læge til at efterspørge RAS-analyser i Danmark.
Skriv en kommentar
Biomarkørprofil forbedrer prognosticering af spredt nyrekræft Fem biomarkører kan inden for 12 uger efter påbegyndt behandling for metastaserende nyrekræft forudsige prognosen for patienter behandlet med både TKI og IL-2 baseret immunterapi, uafhængigt af prognosen ved behandlingsstart.
Skriv en kommentar