’Når enden er god …’ indeholder 450 sider om anus, med mange og forskelligartede informationer om denne vigtige legemsdel, man ikke havde begreb om fandtes. Men hvorfor skrive en bog om anus? Ja hvorfor ikke, skriver forfatteren Claus Fenger i sit forord: »Langt de fleste mennesker mærker til anus adskillige gange dagligt, og faktisk er problemer i denne ende langt hyppigere end næsten alle andre sygdomme, så hvorfor ikke skrive en bog om anus og alle dens sygdomme?« Det har...

Professor i ny bog om børn og unges mistrivsel: »Hvis vi ikke begynder at forebygge, er det kun toppen af isbjerget, vi ser nu« I en ny bog giver professor Anne A. E. Thorup sit bud på, hvordan samfundet skal tage hånd om det stigende antal børn og unge, der kæmper med psykiske problemer. Der skal flere ressourcer til psykiatrien, fokus på digitalisering og laves mentale kostråd, lyder opfordringen.
1 kommentar
Uglens kloge ord om pandemien Boganmeldelse: I sin nye bog tager professor Jens Lundgren læseren med hele vejen gennem godt to års pandemihåndtering, og undervejs øser han af sin enorme viden og uddeler ris og ros som fortjent. Det er der kommet en vellykket og troværdig bog ud af, som vil stå tilbage som et medicinsk-historisk dokument.
Skriv en kommentar
Ny bog om etik i sygeplejen er en fantastisk mulighed for at blive opdateret på de bløde værdier ANMELDELSE: Den nye grundbog ‘Etik i sygeplejen’ tager fat om nogle af de dilemmaer, man som sygeplejerske møder i almen praksis.
Skriv en kommentar
Ny bog af professor Lone Simonsen: »Vi havde mistet respekten for pandemier« Professor Lone Simonsen gør i ny bog status og samler op på to år med coronapandemi. Hun undersøger worst case-scenarier, superspredning, og hvordan vi bedst muligt forbereder os på den næste uundgåelige pandemi. Dagens Medicin har talt med hende om bogen og dens pointer.
Skriv en kommentar
Ny bog giver en stemme til dem, der sjældent bliver hørt I den nye bog ‘Forbrydelsens sind’ tages læseren helt tæt på otte forskellige volds- eller drabsdømte mænd, som hver især med egne ord fortæller deres historie. Dagens Medicin har interviewet de to forfattere bag bogen.
Skriv en kommentar
Kras kritik af Sundhedsplatformen i ny bog Det sjællandske sygehusvæsens it-system, Sundhedsplatformen, er kernen i en ny debatbog skrevet på initiativ af overlægerne Niels Bentzon og Jacob Rosenberg og med bidrag fra bl.a. en tidligere sundhedsminister, eksperter inden for økonomi og datalogi samt en lang række sundhedsprofessionelle.
3 kommentarer
Elektrochok: Mellem mirakelkur og hukommelsessvigt Anmeldelse: Peter Øvigs nye bog beskriver den skrækindjagende oplevelse, det er at skulle behandles med elektrochok, når man er svært depressiv og tilmed psykotisk. Selv bliver forfatteren helbredt af ECT-behandlingen, men den læseværdige bogs helt store scoop er de fordomsfrie samtaler, som Peter Øvig har med en kvinde, for hvem ECT havde den stik modsatte effekt, skriver Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Psykiatrifonden, i sin anmeldelse..
Skriv en kommentar
Boganmeldelse: At balancere mellem nærvær og fravær Den nye bog ‘Akutlægens dagbog’ er et så virkelighedsnært portræt af akutlægelivet, at man får gåsehud, tårer i øjenkrogene og en følelse af at være så tæt på, at man kan mærke og sanse akutlægens levede liv under COVID-19-pandemien. Bogen er ikke kun for akutlæger, men også for kolleger fra andre specialer og politikere, der vil have større indsigt i akutlivet og dets udfordringer.
Skriv en kommentar
Conevski-sagen er blevet en kamp mellem politi og læger I en ny bog fortæller journalist Anders Lomholt historien om Naum Conevski, der gennem tiden er blevet kaldt ‘Danmarks farligste fange’ og fortsat afsoner sin straf for dobbeltmordet på Femøren i midten af 1980’erne. Dagens Medicin bringer her et uddrag fra bogen.
Skriv en kommentar
Thomas Senderovitz: Kapløbet om COVID-19-vaccinen er uden sidestykke i historien I sin nye bog ‘Kapløbet om vaccinen’ tager tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz læserne med ind i maskinrummet og fortæller sin version af det hektiske forløb, da COVID-19-pandemien ramte Europa.
Skriv en kommentar
Global pandemi og rund fødselsdag har gjort medicinsk pioner relevant igen BOGANMELDELSE: 19. december sidste år ville Peter Ludvig Panum være fyldt 200 år. Udover at have lagt navn til Panum Instituttet huskes han især for sin udredning af mæslinger under en epidemi på Færøerne i 1846. I sin nye medicinhistoriske biografi beskriver læge og forfatter René Flamsholt Christensen Panums indsats, der trækker tråde helt op til nutidens epidemiologi og folkesundhed.
Skriv en kommentar