Fejl skal der være åbenhed om, så vi kan lære af dem. Ellers risikerer vi at begå dem igen. Det burde være indlysende for enhver, der kender til dagligdagen på hospitaler og klinikker og i øvrigt vil patienter og deres pårørende det godt. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden. Tværtimod ser vi en stigende tendens til, at myndighederne med Styrelsen for Patientsikkerhed i spidsen forfølger den enkelte uheldige læge og behandler i stedet for at fokusere på at...
Klinikerne på OUH står alene når der skal findes en syndebuk Svendborg-sagen viser med al tydelighed, at en ledelse ikke kan fralægge sig ansvaret uden samtidig at fralægge sig anstændigheden. STPS fik deres syndebuk. Ledelsen gik fri.
5 kommentarerHvor gik data hen, da Sundhedsplatformen gik ind? Mulighederne for kvalitetsudvikling er ikke bare forringet, men ofte umuliggjort efter indførelsen af Sundhedsplatformen. Den har medført et tab af værdifulde sundhedsdata, som nærmest må betegnes som uopretteligt.
3 kommentarer
Svendborg-sagen kalder på mere end hurtige slagord og paroler Sagen er principiel og kræver større grundighed, end 1. reservelæge Frederik Philip Treschow lægger op til i sit indlæg i Dagens Medicin. Også derfor er det vigtigt, at den nu kommer for Højesteret.
4 kommentarerVejle stikker ikke af fra de andre sygehuse ved knoglemarvskræft Dagens Medicin bidrager til at skabe usikkerhed og utryghed for danske patienter med myelomatose ved énsidigt og ukommenteret at lægge spalteplads til markedsføring af et enkelt sygehus.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar