Dagens Medicin bragte i nr. 19/2014 en artikel om kontrol af medicinsk udstyr, hvor formanden for den europæiske diabetesorganisation EASD, professor Andrew Boulton, hævder, at medicinsk udstyr, herunder diabetespumper, er reguleret efter noget, som ligner regulering af brødristere og støvsugere i 1950’erne. Overdrivelse fremmer forståelsen, men her syntes overdrivelsen at være trukket lige langt nok. Det er i hvert fald komplet usandt, at reguleringen af medicinsk udstyr er så lemfældig som beskrevet. Faktisk er godkendelsen af medicinsk udstyr underkastet en...

Klinikeres ord skal have større vægt ved indkøb af sundhedsteknologi DEBAT: Hvis ikke læger og andre sundhedsprofessionelle har adgang til den bedste teknologi, så taber patienterne - og sundhedsvæsenet, skriver Mads Koch Hansen, direktør i Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Værdibaseret indkøb af sundhedsteknologi skaber maksimal effekt i kronikerpakker DEBAT: Laveste pris må ikke blive pejlemærket for indkøb af sundhedsteknologisk udstyr, da det kan kompromittere kvaliteten og dermed underminere gevinsterne ved kronikerpakkerne, vi alle forventer, skriver Mads Koch Hansen.
Skriv en kommentarKære sundhedsminister: Grib nu de innovative sundhedsteknologiske muligheder i kommende sundhedsudspil DEBAT: Med udmeldinger fra sundhedsstrukturkommissionen og regeringens kommende sundhedsudspil tegner der sig snart et billede af fremtidens sundhedstilbud. Diabetesforeningen og Medicoindustrien mener, at det kræver et øget brug af ny innovativ sundhedsteknologi for at få et sammenhængende og lige sundhedsvæsen af høj kvalitet.
Skriv en kommentarLægers objektivitet påvirkes af sponsorater Vi læger må bide smerten i os og se i øjnene, at vores objektivitet bliver forringet af at modtage sponsorering fra industrien, uanset om vi føler det sådan eller ej.
Skriv en kommentar
Comeback i praksis Almen praksis bør få en opblomstring i de kommende år. Alt andet vil være ulogisk og dårligt for det danske samfund.
Skriv en kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar