Fra 1. januar 2013 rulles Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM) ud i almen praksis, og nu er første udkast til de indtil videre 19 kvalitetskrav klar. Kravene er formuleret i et samarbejde mellem PLO, Danske Regioner, regionerne, Danske Patienter, DSAM og FAPS, og udstikker konkrete målepunkter inden for fire organisatoriske områder samt for behandlingen af diabetespatienter, som skal være med til at sikre, at patienter får den bedste behandling og personale den bedst mulige arbejdsplads. I løbet af foreåret skal omkring...

986 lægepraksisser er nu akkrediteret Arbejdet med akkreditering i almen praksis skal være afsluttet ved årsskiftet. Indtil videre er 986 lægepraksisser blevet akkrediteret, viser ny opgørelse. Særligt fire dele af akkrediteringen har voldt de praktiserende læger problemer.
Skriv en kommentarAkkreditering i almen praksis er kommet godt fra start Ved årsskiftet blev akkreditering obligatorisk i almen praksis, og foreløbigt går det godt ifølge IKAS, som står bag akkrediteringen. Kun enkelte praksis har slet ikke forberedt sig på opgaven.
Skriv en kommentarFørste almen praksis er akkrediteret Den første almen praksis er nu blevet akkrediteret. Og selvom det var en hård omgang, var det en god oplevelse, siger en af klinikkens læger, Berit Lassen
Skriv en kommentar
»Når du er færdig, ved du, at nullermændene er væk« Lægecenter Korsør bliver den første almen praksis, der skal akkrediteres i december. Klinikken laver kun akkrediteringen, hvis
det giver mening for lægerne, og skulle klinikken dumpe, er personalet indstillet på at
lære af det.
Skriv en kommentarAkkreditering fortsætter i praksis Mens Den Danske Kvalitetsmodel skal udfases på landets hospitaler, skal den først til at begynde i almen praksis og speciallægepraksis. Både sundhedsministeren og IKAS fastholder, at det giver god mening
Skriv en kommentar
Akkreditering risikerer at ramme kvaliteten Regionerne vil åbenbart have styr på selv den mindste detalje i almen praksis’ procedurer. Det er ikke så mærkeligt, at den administrative byrde i Danmark er vokset eksplosivt.
Skriv en kommentar»Det vigtige er, at man er helt klar over, hvad man vil med akkreditering« Skal akkreditering være et redskab til at fange de få brodne kar eller skal det bruges til at forbedre kvaliteten for de mange. I så fald er der stor forskel på, hvilken metode man vil bruge, siger evalueringsekspert.
Skriv en kommentar
Praksis skal have fjernet ukrudtet Akkreditering er med den seneste overenskomst blevet obligatorisk i almen praksis. Målet er at luge tilfældigheder og dårlige vaner væk og gøde kvaliteten.
Skriv en kommentarLæger glæder sig over skrinlagt dobbeltakkreditering Både Overlægeforeningen og Lægeforeningen glæder sig over Region Hovedstadens beslutning om at droppe en af de to kvalitetsstandarder, som sygehusene hidtil er akkrediteret efter.
Skriv en kommentarNye kliniske retningslinjer skal tilpasses behandlerne Sundhedsstyrelsen lover, at det faglige miljø kan få indflydelse på, hvilke områder der skal udarbejdes kliniske retningslinjer.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger ’fanger data’, men bruger dem ikke til noget Det er ikke en nem opgave at få de praktiserende læger til at bruge dataene fra Datafangst. Over 20 pct. har aldrig været inde og se deres rapporter.
Skriv en kommentar