’Sådan overlevede jeg kræften og sundhedsvæsenet’ er forfatter og journalist Arne Notkins egen beretning om mødet med det danske sundhedsvæsen. I bogen søger han svar på de mange spørgsmål, som patienter har under et kræftforløb. Forfatteren har blandt andet talt med læger og psykologer, som har gjort ham klogere på, hvad man som patient kan gøre for at påvirke behandlinger og sit eget liv efter sygdommen. Arne Notkin er cand.mag. i historie og filosofi. Han har arbejdet som journalist og...
Sundhedsapostlen J.P. Müller, Bind 1: Det kropsligt moderne gennembrud 1864-1904
Skriv en kommentarLev godt med type 2-diabetes
Skriv en kommentar
Gode sundhedsråd er ikke til forhandling De seneste årtier har budt på et utal af bøger, der sætter fokus på sundhed og sygdomsforebyggelse. Senest i rækken er Chris MacDonalds bog ’Ikke til forhandling’, som har høstet rosende omtaler fra en bred række af fagfolk. Den er forskningsbaseret og grundig, lyder det fra overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen.
Skriv en kommentar
Sundhedsvæsenets tavse forskelsbehandling behandles i ny bog ANMELDELSE: Mens de veluddannede og de viljestærke kværulanter profiterer af den måde sundhedsvæsenet er indrettet på, lider de svage og de ‘ucharmerende og uduelige’ patienter. Ny bog holder et spejl op for de ansatte i sundhedsvæsenet og diskuterer, hvordan personalet i mødet med den enkelte patient undgår at bidrage til at forstærke den sociale ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Dobbeltanmeldelse af ’Doktor Hansens nye praksis’ Smartphones, apps, puls-ure og kunstig intelligens er ifølge den nye bog ’Doktor Hansens nye praksis' nyttige værktøjer i almen praksis og sundhedsvæsenet. Dagens Medicin fået en praktiserende læge og en tidligere innovationschef til at lave hver sin anmeldelse af bogen.
1 kommentar
Børnelæge digter om patienten Cubic, der har ‘tov i maven’ Gennem mere end 20 år har børnelæge Ole d. Wolthers samlet på anekdoter og udsagn fra sine patienter. Det er nu blevet til digtsamlingen ‘Frit for mit fremsyn’, som sætter fokus på den skæve og ofte finurlige måde, som børn og unge kommunikerer symptomer og sygdomme på.
1 kommentar
Ny bog: Manglende indflydelse har inficeret arbejdslivet Flere og flere medarbejdere oplever, at de har mistet indflydelse på deres hverdag, og det kan have konsekvenser for trivsel og arbejdsglæde, skriver psykolog og arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen i en ny bog. Bogen er blandt andet blevet til på baggrund af feltstudier i psykiatrien og pharmaindustrien.
Skriv en kommentar
Pionerer fortæller akutmedicinens danske historie ANMELDELSE I den nye bog ‘Akutmedicinens historie i Danmark’ fortæller en række pionerer om etableringen og udviklingen af det senest godkendte lægespeciale. Selvom de kritiske perspektiver kunne have fyldt mere, er en af bogens styrker de meget personlige beretninger, der tegner et billede af, hvordan en håndfuld markante læger med hver deres baggrund fandt sammen og fik startet en bevægelse.
Skriv en kommentar
Livet er ikke slut med en demensdiagnose Ny bog af demenspsykolog Anneke Dapper-Skaaning vil have os væk fra stigmatisering af mennesker med demens. Hvis vi kun ser sygdommen, bliver det virkelig svært for et menneske med demens at få et godt liv, siger hun.
Skriv en kommentar
Professor i ny bog om børn og unges mistrivsel: »Hvis vi ikke begynder at forebygge, er det kun toppen af isbjerget, vi ser nu« I en ny bog giver professor Anne A. E. Thorup sit bud på, hvordan samfundet skal tage hånd om det stigende antal børn og unge, der kæmper med psykiske problemer. Der skal flere ressourcer til psykiatrien, fokus på digitalisering og laves mentale kostråd, lyder opfordringen.
1 kommentar
Uglens kloge ord om pandemien Boganmeldelse: I sin nye bog tager professor Jens Lundgren læseren med hele vejen gennem godt to års pandemihåndtering, og undervejs øser han af sin enorme viden og uddeler ris og ros som fortjent. Det er der kommet en vellykket og troværdig bog ud af, som vil stå tilbage som et medicinsk-historisk dokument.
Skriv en kommentar