To pct.-kravet betyder, at regionerne hvert år har skulle lave to pct. flere behandlinger på deres sygehuse end året før uden at bruge flere penge. Dansk Folkeparti og regeringen aftalte onsdag aften at suspendere to pct.-kravet i 2018 og lave en ny model fra 2019. I mange tilfælde har regionerne smurt to pct.-kravet tyndt ud på deres hospitaler og hospitalsafdelinger. Det har dog stået en region frit for at at hente større gevinster på visse områder og mindre på andre....

Økonomen og overlægen: Det handler om meget mere end to pct.-kravet Suspenderingen af to pct.-kravet er et godt skridt, men det vil ikke redde et sundhedsvæsen, der døjer med håndsky ledere og politikere med urealistiske forventninger, mener klinikchef Henrik Sillesen og sundhedsøkonom Jakob Kjellberg.
1 kommentar
Økonomer: Sygehuse vil fortsat blive presset af krav om effektiviseringer Opgøret med produktivitetskravet betyder ikke et farvel til effektiviseringer, mener sundhedsøkonomer. Selv uden kravet kan vi forvente produktivitetsstigninger.
Skriv en kommentar
Data-koks kan ramme diabetesbehandlingen Flere års manglende indberetning af data fra almen praksis og fejl i overleveringen af data fra Sundhedsplatformen slører kvaliteten af diabetesbehandling landet over. Det er dybt utilfredsstillende, lyder kritikken fra fagpersoner og Diabetesforeningen. Danske Regioner ser på situationen med stor alvor, men mener at have løst sin del af opgaven.
1 kommentar
Manglende data rammer forskningsprojekter På Steno Diabetes Center Copenhagen lider mange af de studier, der anvender Dansk Voksen Database, under manglende indberetning af kvalitetsdata. Al registerforskning er påvirket, og det er usikkert, om ‘hullet’ kan lappes fremadrettet, lyder den dystre prognose. Dansk Center for Strategisk Forskning i type 2-diabetes er også hårdt ramt.
1 kommentar
Hvad kommer efter to pct.-kravet? Sundhedsvæsenet har ganske enkelt behov for lederskab af en helt anden kaliber end den, som praktiseres lige nu.
Skriv en kommentar
Læger: KBU er ikke et rekrutteringsværktøj Hvis den kliniske basisuddannelse skal forlænges, som flere lægefaglige direktører anbefaler, skal det ikke ske som led i en rekrutteringsstrategi, mener Lægeforeningens formand for uddannelse og forskning og PLO-bestyrelsesmedlem.
Skriv en kommentar
Færre speciallæger fra Midtjylland vil komme på kongresrejser Region Midtjylland vil langt fra bruge det samme budget på efteruddannelse, som speciallægerne har været vant til at kunne få sponsoreret, når regionen fra nytår står for efteruddannelsen. Det betyder færre kongresrejser til speciallægerne, siger koncerndirektør.
2 kommentarer
Midtjylland forbyder sponsorerede kongresrejser Speciallæger i Region Midtjylland skal takke nej til betaling af rejser og konferencer fra medicinalindustrien. Regionen vil selv finansiere lægernes efteruddannelse.
4 kommentarer
Overlæge ønsker sin egen jubilæumsfest sparet væk Det er ikke nødvendigt at holde fest for offentlige jubilarer, når der spares andre steder, påpeger overlæge, som selv er jubilar. Regionsrådsformand for Region Hovedstad mener, at det er »for fattigt« at spare jubilæumsfesten for offentlige ansatte væk.
1 kommentar
Freitag efter repræsentantskabsmøde: Den største bekymring er aftalens omfang Ifølge PLO-formand Christian Freitag var nogle af repræsentantskabets største bekymringer over overenskomstaftalen, at den rummer så mange forskellige elementer.
5 kommentarer
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar