Lad mig slå fast som det første, at vi i Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) på ingen måde er tilfredse med implementeringen af LPR3, og særligt den ét år lange ”datatørke” er et kæmpe problem for os, de kliniske kvalitetsdatabaser og ikke mindst arbejdet med kvalitetsudviklingen i sundhedsvæsenet. I RKKP har vi grund til at tro på, at LPR3, når det efterhånden kommer på plads, vil virke. Med de nuværende erfaringer ser det ”overraskende” godt ud. Vi kan stort set finde...
Meningsløst dobbeltarbejde om hofteoperationer Regional og statslig instans laver de samme analyser om kvaliteten af hofteoperationer og kommer til de samme konklusioner. Det er meningsløst dobbeltarbejde, skriver debattørerne.
Skriv en kommentar
Lungelæger frygter »skyggepatienter« Har borgerne taget coronabudskabet om selvisolation til sig i så høj grad, at de paradoksalt nok risikerer at skade deres helbred? Det spørgsmål stilles flere steder i sundhedsvæsenet, bl.a. af lungelæger.
Skriv en kommentar
Problemerne med Landspatientregisteret skal løses nu Vejen frem mod det nye landspatientregister har været lang g har efterladt mange læger med en bekymring for, om der lurer flere overraskelser under overfladen. Problemet skal løses nu, skriver Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
RKKP: Nye indikatorer til LPR3 først klar om halvandet år Regionernes kliniske kvalitetsprogram (RKKP) er først nu begyndt at modtage data fra det nye Landspatientregister. Det betyder, at arbejdet med at udvikle indikatorer bliver tilsvarende forsinket. Arbejdet forventes først færdigt om et år, siger RKKPs direktør.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Jens Winther Jensen: Viden fra UTH’erne skal ind på ledelsesbordene og i de faglige rum KRONIK: UTH-ordningen er landet det helt rigtige sted i Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut, hvor perspektivet i forvejen er det lærende. Sammen med regionerne står instituttet med en konkret opgave om at modernisere den tekniske del af Dansk Patientsikkerhedsdatabase, så systemet bedst muligt understøtter læring og patientsikkerhed, skriver Jens Winther Jensen.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar