Et forslag fra de radikale regionsrådsmedlemmer om at prioritere, når det gælder ny medicin er med stort flertal blevet vedtaget på Danske Regioners generalforsamling i Aarhus. Det skriver regionerne på sin hjemmeside. I forslaget opfordrede de radikale til, at bestyrelsen for Danske Regioner sætter et forstærket fokus på spørgsmålet om prioritering af medicin samt til »diskutere mulighederne for et fremtidigt system, hvor beslutninger om medicin sker på basis af åbenhed og gennemsigtighed, stærk faglighed samt systematisk inddragelse af borgerne«. Regionerne forventer, at...
Regioner udsætter planer om prioriteringsinstitut Danske Regioners store ønske om, at Danmark opretter et prioriteringsinstitut inspireret af det britiske NICE kommer ikke på bordet, når regionerne indleder de årlige økonomiforhandlinger med regeringen.
Skriv en kommentarRegeringen overvejer nationalt prioriteringsinstitut Planen om et samlet afløser for RADS, IRF, UVKL og Medicintilskudsnævnet er ikke skrinlagt.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
PLO og Danske Regioner enige om overenskomst: Her er hovedtrækkene Ny et-årig overenskomstaftale tilfører almen praksis en samlet merøkonomi på 431 mio. kr., som især skal gå til at imødekomme den øgede efterspørgsel efter egen læge og udfordringer med lægedækningen. Aftalen kan dog ikke stå alene i forsøget på at sikre læger nok i hele landet, understreger PLO-formand.
1 kommentar
KL-direktør efterlyser mere ærlighed: Sundhedsstrukturkommissionen har svigtet sin opgave Mens Ældre Sagen taler varmt for kommissionens model, der sammenlægger sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres. »Man prøver at bruge sygehusvæsenets logikker til at organisere ældreplejen, men ældreområdet er andet end sygdom,« siger KL-direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar
Sundhedsordførere vil ruske op i Medicinrådet efter ny kortlægning om afviste kræftlægemidler Danmark skal være flittigere og hurtigere til at tage nye lægemidler i brug, siger flere sundhedsordførere. Meldingen kommer, efter at en ny kortlægning viser, at Medicinrådet i de seneste tre år har afvist lige over halvdelen af al ny kræftmedicin.
1 kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Overenskomstforlig er på plads for regionalt ansatte Nyt overenskomst sikrer en lønfremgang for regionalt ansatte. Derudover er der aftalt initiativer i forhold til udviklingen af de regionale arbejdspladser. Læger er ikke med i forlig, de forhandler først senere på ugen.
Skriv en kommentar
Omlægning af speciallægeuddannelsen i almen medicin skal styrke lægedækningen Uddannelseslæger skal fremover bruge op til et halvt år ekstra i almen praksis som led i deres hoveduddannelse for at bidrage til bedre lægedækning.
13 kommentarer
Bred politisk aftale: Mindre bøvl og bureaukrati, mere udenlandsk arbejdskraft Et politisk flertal har onsdag vedtaget en ny aftale, som skal få mere udenlandsk arbejdskraft til det danske sundhedsvæsen. Lægeforeningen er positiv, men savner fokus på specialer med stor lægemangel og økonomi, siger formand Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Trepartsaftale på plads: 6,8 mia. kr. i lønløft til en række af de velfærdsansatte Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en aftale med en ramme på 6,8 mia. kr., som skal gøre velfærdsfagene mere attraktive. Der er bl.a. prioriteret penge til bedre vagtarbejde på sygehusene.
Skriv en kommentar