Af Dagens Medicins artikel “Planlagt høj belægningsprocent på nyt supersygehus kan øge dødeligheden” om Nyt Hospital Nordsjælland finder jeg det på sin plads at udtrykke den politiske skepsis til reduktionen af sengepladser, en belægningsprocent på 90 pct. og forventningen om gennemsnitligt to liggedøgn mod 2,5 på regionens øvrige hospitaler. Vi var flere, der i 2016 udtrykte stor skepsis over for det og som efterspurgte, i hvilket omfang flere sengestuer efterfølgende kunne tilbygges. Arkitekten anviste, at der kunne tilbygges de 92...
PLO vil obstruere regionernes brug af lovgivningen PLO viser, at borgerne rager dem en papand, når det gælder egne subjektive interesser, skriver Torben Kjær, Medlem Danske Regioners Sundhedsudvalg, Hovedstadens Regionsråd, om et ændringsforslag, hvor PLO skal tage stilling til, om man skal ekskludere læger ansat i regions- og udbudspraksis.
3 kommentarer
Overbelægningen stiger på danske hospitaler: Sundhedsministeren er tavs Nye tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at overbelægningen er steget siden akutpakken. I samme periode er antallet af hospitalssenge faldet. Det er besynderligt, at ingen handler på det, siger eksperter. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har indtil videre valgt ikke at kommentere problemet med overbelægning.
1 kommentar
Sundhedsøkonomer svarer Kjeld Møller Pedersen: Dækningen af effektiviseringskravet er vigtig Dagens Medicin og en navngiven kilde får kritik i et debatindlæg, der handler om dækningen af effektiviseringskravet. De to professorer i sundhedsøkonomi Jes Søgaard og Jakob Kjellberg slår fast, at dækningen er vigtig.
Skriv en kommentar
Kjeld Møller Pedersen om effektiviseringskravet: Selvfølgelig er det opgjort forskelligt Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen kritiserer dækningen af effektiviseringskravet for at være ufuldstændig og baseret på uholdbare præmisser om, hvordan kravene kom til verden. Læs debatindlægget samt modsvaret fra Dagens Medicin her.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Læger er ikke legoklodser, man bare kan flytte rundt med DEBAT: Når Anders Kühnau mener, at læger er nogle, der skal fordeles, og deres vej til at blive speciallæger skal strammes op og begrænses, er det desværre et forældet syn på læger fra driftsherreside, mener Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar
Sammenlægning af psykiatrien og somatikken må ikke få os til at slække på fagligheden Et politisk flertal har desværre valgt at sammenlægge somatikken og psykiatrien i stedet for at øge resurser til kapacitetsopbygning og behandling. For slet ikke at tale om at pleje vores kompetente personale, der fortjener ordentlige løn – og arbejdsvilkår.
1 kommentar