Af Dagens Medicins artikel “Planlagt høj belægningsprocent på nyt supersygehus kan øge dødeligheden” om Nyt Hospital Nordsjælland finder jeg det på sin plads at udtrykke den politiske skepsis til reduktionen af sengepladser, en belægningsprocent på 90 pct. og forventningen om gennemsnitligt to liggedøgn mod 2,5 på regionens øvrige hospitaler. Vi var flere, der i 2016 udtrykte stor skepsis over for det og som efterspurgte, i hvilket omfang flere sengestuer efterfølgende kunne tilbygges. Arkitekten anviste, at der kunne tilbygges de 92...
PLO vil obstruere regionernes brug af lovgivningen PLO viser, at borgerne rager dem en papand, når det gælder egne subjektive interesser, skriver Torben Kjær, Medlem Danske Regioners Sundhedsudvalg, Hovedstadens Regionsråd, om et ændringsforslag, hvor PLO skal tage stilling til, om man skal ekskludere læger ansat i regions- og udbudspraksis.
3 kommentarer
Overbelægningen stiger på danske hospitaler: Sundhedsministeren er tavs Nye tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at overbelægningen er steget siden akutpakken. I samme periode er antallet af hospitalssenge faldet. Det er besynderligt, at ingen handler på det, siger eksperter. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har indtil videre valgt ikke at kommentere problemet med overbelægning.
1 kommentar
Sundhedsøkonomer svarer Kjeld Møller Pedersen: Dækningen af effektiviseringskravet er vigtig Dagens Medicin og en navngiven kilde får kritik i et debatindlæg, der handler om dækningen af effektiviseringskravet. De to professorer i sundhedsøkonomi Jes Søgaard og Jakob Kjellberg slår fast, at dækningen er vigtig.
Skriv en kommentar
Kjeld Møller Pedersen om effektiviseringskravet: Selvfølgelig er det opgjort forskelligt Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen kritiserer dækningen af effektiviseringskravet for at være ufuldstændig og baseret på uholdbare præmisser om, hvordan kravene kom til verden. Læs debatindlægget samt modsvaret fra Dagens Medicin her.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar