Det er interessant, at Peter Schwarz bragte det samme indlæg med sin kritik af min nye bog i Berlingske uden at gøre opmærksom på, at det allerede var publiceret i Dagens Medicin. Det er man jo ellers forpligtet til, når man har med forskning at gøre, men Berlingskes debatredaktion vidste ikke, at Schwarz også havde publiceret i Dagens Medicin, før jeg fortalte dem om det. Jeg fik bragt mit indlæg på Berlingske.dk 3. september, og det kommer også i den...

Psykiatriske patienter har også ret til et sundt liv Vi skal tidligere kunne få øje på symptomer, der kan føre til alvorlige sygdomme som bl.a. kol, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Skriv en kommentarLægen som tryghedsskaber Det er vigtigt at bevare et system, hvor patienterne har den samme praktiserende læge
Skriv en kommentarRovfuglen er landet Kampen mod Falckklinikkerne er underligt bagstræberisk, når alt andet er gjort for at dæmme op for lægemanglen i Nordjylland.
Skriv en kommentarPeter Gøtzsche er helt ude i hampen Påstandene i Gøtzsches nye bog om lægemiddelindustrien er udokumenterede og grænser til det uhæderlige
Skriv en kommentarRegion Sjælland fører ikke sognerådspolitik Vores kamp for at få lov til at lave akut PCI i Roskilde har intet med det forestående regionsvalg at gøre
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar